Antallet af efterladte killinger stiger voldsomt

Antallet af opringninger om efterladte killinger til Dyrenes Beskyttelse stiger voldsomt i sommermånederne.

Mange danskere nyder sommeren i sommerhuset, men ferien er samtidig højsæson for efterladte killinger.

quote Selv om det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste.

Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse

Især i månederne fra juni til oktober ses en voldsom stigning i antallet af efterladte killinger til Dyrenes beskyttelses Vagtcentral 1812.  

I samme periode sidste år modtog vagtcentralen således 2.934 opkald om killinger, der strejfer omkring eller er blevet efterladt, og problemet er størst i sommermånederne.

Antal henvendelser om efterladte killinger i 2017

Januar: 59

Februar:31

Marts: 29

April: 49

Maj: 132

Juni: 281

Juli: 476

August: 509

September: 491

Oktober: 513

November: 241

December: 123

Kilde: Dyrernes Beskyttelse

Tilbagevendende problem

Det er en klassisk problemstilling, at feriegæster fodrer omstrejfende katte i lokalområdet, og derved gør dyrene afhængige af føde fra mennesker.

 - Selv om det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste. De vænner sig nemlig hurtigt til at blive fodret, men når feriegæsterne så forlader sommerhuset, står katten tilbage og skal på ny forsøge at finde sin egen føde igen,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Ingen mad - men gerne vand

Denne sommer har det været usædvanlig varmt og tørt, derfor er det ifølge Dyrenes Beskyttelse en god idé at stille vand ud til kattene, men man skal fortsat undlade at fodre dem.

Foreningen opfordrer desuden til, at man tager ansvar for kattene. 

Hvis man begynder at fodre omstrejfende killinger, bør man tage ansvar for dem og lader dem blive en del af familien, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik