Ansøgerpres får DTU til at oprette ekstra studiepladser

Høje ansøgertal til især DTU's it-uddannelser har betydet, at uddannelsesinstitutionen i Lyngby helt ekstraordinært har oprettet ekstra studiepladser.

DTU i Lyngby er Danmarks største ingeniøruddannelsessted, og erhvervslivet kommer i de nærmeste år i høj grad til at efterspørge netop ingeniører. 

Det har fået DTU til at oprette 102 ekstra studiepladser udover de 110, der i forvejen var planlagt - for ansøgere har der været nok af. 

- Vi synes helt grundlæggende, at det er superærgerligt at afvise unge mennesker, som har lyst og energi til at læse til ingeniør. Derfor har vi med kort varsel øget antallet af pladser på flere af vores uddannelsesretninger efter ansøgningsfristen 5. juli, fortæller Martin Vigild, der er bachelordekan på DTU.

Øget interesse for it

I alt har 2.340 ansøgere fået tilbudt en plads på en uddannelse ved DTU

Helt generelt har DTU oplevet, at særligt uddannelsesretninger med fokus på it har oplevet en øget interesse i år. 

It-området har således haft en stigning i antallet af førsteprioritetsansøgninger på 43 procent for civilingeniøruddannelserne og 18 procent på diplomingeniøruddannelserne.

- På DTU er vi selvfølgelig meget glade for, at så mange har søgt ind på ingeniøruddannelser. Det er virkeligt positivt, at de unge i stigende grad viser interesse for ingeniørfaget, lyder det fra Martin Vigild. 

Dansk Industri: Flere skal optages

Den helt nye uddannelse Kunstig Intelligens og Data fik 164 ansøgninger og er lukket med en kvotient på 10,9. Det er sket, selvom DTU efter deadline øgede antallet af studiepladser med 50 procent fra 30 til 45. 

Hos Dansk Industri havde man dog gerne set, at der var blevet optaget endnu flere ingeniøruddannelserne, fordi man forventer, at der er rigtig god mulighed for beskæftigelse. 

- Det er langt fra nok at hæve antallet af studiepladser på en eftertragtet uddannelsesretning som Kunstig Intelligens og Data med 50 procent, men faktum er, at det er en helt ny uddannelse med nyt indhold, som udspringer af den rivende teknologiske udvikling og forskning. Det er en stor udfordring at afvige fra det planlagte med så kort varsel og øge optaget på en uddannelse, som har premiere i år. Det var bare svært at lade være, når så mange unge mennesker gerne vil ind, lyder det fra Martin Vigild. 

Stadig ledige pladser

Der er stadig ledige studiepladser på fem af DTU's uddannelser. Det drejer sig om:

1.      Arktisk Teknologi

2.      Kemi og Bioteknologi

3.      Maskinteknik

4.      Kemiteknik og International Business

5.      Mobilitet, Transport og Logistik

På dtu.dk er det fra i dag muligt at søge en af de ledige studiepladser.

Der er ansøgningsfrist den 10. august, og man får besked om optagelse den 15. august.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik