00:15

1 af 2

Ansatte på Lindegården nedlægger arbejdet

Personalet på det socialpsykiatriske bosted Lindegården nedlægger arbejdet.

De ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde har onsdag nedlagt arbejdet.

Det erfarer TV 2 Lorry.

Strejken kommer efter en række faglige møder om situationen på bostedet, hvor den 57-årige Vivi Nielsen langfredag i år blev knivdræbt af en psykisk syg beboer. Siden da er flere ansatte blevet overfaldet af beboere.   

Personalet kræver, at der kommer flere hænder til at tage sig af beboerne, og at de farlige beboere helt fjernes fra Lindegården.    

Onsdag  besøgte blandt andre socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, bostedet. Hun forstår medarbejdernes frustration:

- For nu at sige det direkte, så nytter det ikke noget, at der udskrives personer fra psykiatrien til et komunalt bosted, hvor de ikke har mulighed for at hjælpe dem. Det er for farligt, siger hun til TV 2 Lorry.

Københavns socialborgmester, socialdemokraten Jesper Christensen, mener heller ikke de meget psykisk syge skal bo i åbne tilbud. Men han er ked af, at medarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet:

- Jeg synes ikke, at arbejdsnedlæggelse er vejen frem i denne sag, hvor flere og flere – også på Christiansborg - har fået øjnene op for problemet med denne gruppe meget syge og farlige borgere, siger han.

Ledelsen, tillidspersoner og arbejdsmiljørepræsentanter skal passe på beboerne på Lindegården, mens personalet strejker. 

Personalet mødes torsdag for at diskutere fremtiden.