Foto: TV 2 Lorry

Ansatte på Lindegården fortsætter strejke

De ansatte bostedet Lindegården strejker og kræver omgående politisk handling

Der var i går fagligt møde på det socialpsykiatriske bosted Lindegården, som drives af Københavns Kommune. Mødet var kulminationen på et længere forløb, som startede, da en ansat på tragisk vis blev myrdet af en beboer tilbage i marts. I dag har medarbejderne så vedtaget at fortsætte deres arbejdsnedlæggelse - formentlig  pinsen over, og de har nu udsendt en meddelelse om arbejdsnedlæggelsen..

 

Det gælder liv, ære og værdighed for os og beboerne

Mens politikere og embedsmænd i kommunen og regionen slås om ansvaret for vores syge beboere, står virkeligheden stille på Lindegåden. Kollegaer sygemelder sig, folk siger op, beboere svigtes.
Siden drabet på vores kollega 25. marts, er der reelt intet sket, der forbedrer vores arbejdsforhold. Ingen af os kan mærke, at vi har fået flere ressourcer, selv om vi er blevet lovet det.
Mange af de beboere, som kommunen har erkendt er for syge til at være her, bor her stadig, eller vender tilbage. Det er en evig kamp, som vi taber hver dag, derfor er frustrationerne kun blevet vokset.
Det gælder liv, ære og værdighed, når vi i personalegruppen har besluttet at fortsætte med at strejke. Og det er i dyb solidaritet over for vores beboere, som vi ønsker at hjælpe. Men vi er nødt til at sige endegyldigt fra. Ellers sker der ikke noget. 
Vi skal kunne gå trygt på arbejde og kunne give brugerne den hjælp, de behov og ret til. Københavns Kommune skal sikre, at vi får et arbejdsmiljø og et job, der er sikkert, så vi kan være trygge.
 
Derfor fortsætter strejken
 
Personalet på Lindegårde, Holme og Stubberupgård

Mens strejken står på, så er det ledelsen og tillidsfolk, der passer beboerne.