Ansatte i Illums Bolighus: "Vi er chokerede"

De ansatte i Illums Bolighus rydder op i skaderne efter branden. Flere er rystede.

Tagterrasen, hvor festen blev holdt, er det sted der er allermest medtaget efter branden. Der hvor branden har raset skal huset genopbygges og det vil tage flere måneder.

De ansatte er meget berørte af situationen.

- Jeg har arbejdet her i 35 år, det er en stor del af mit liv, så jeg blev rigtig ked af det, siger Henriette Danielsen som har ansvaret for Illums bolighus' stueetage.

Politiets teknikere undersøgte i dag brandstedet. De er overbeviste om, at der er sammenhæng mellem lørdagens sommerfest og branden.

- Vi kan se ud fra vores undersøgelse i dag, at det er en ildebrand, der er opstået ved uforsigtig omgang med ild af en eller anden slags. Der er ingen elinstallationer eller andet, der hvor branden er startet - arnestedet som vi kalder det -  der kan have forårsaget den her brand, siger Robert Jensen, efterfoskningsleder til TV 2 Lorry i dag.

Langt størstedelen af huset er dog intakt. De ansatte er allerede i fuld gang med at rydde op. I det hele taget var arbejdsopgaverne lidt anderledes end til daglig.

- Vi flytter lidt rundt på dekorationerne en gang i mellem, men ikke lige i det her omfang, siger Anders Hay som er sælger i møbelafdelingen. 

Ligesom sine kolleger blev han chokeret, da han så sin arbejdsplads første gang efter branden:

- Da jeg så taget var styrtet ned, tænkte jeg hold da kæft, siger han til TV 2 Lorry.

Amalie Papafilipppolos arbejder Illums Bolighus, det sammen gør hendes mor og hendes bror har også arbejdet her. Hun blev også berørt, da hun så det sodskadede hus.

- Jeg er bolighusbarn, jeg er vokset op herinde, så det er jo rigtig rigtig trist. Men vi kommer jo igennem det, for vi holder jo sammen, siger hun.

Samme holdning har hendes kollega Morten Pilgaard:

- Vi er jo vant til at rydde op og sørge for, at der ser pænt ud. Det er jo vores arbejde, at sørge for at her ser pænt ud. Så det bliver her igen, siger han. 

Politiet har ingen mistanke om, at der ligger en kriminel handlig bag branden. Der er formentlig tale om et uheld.

- Det kan være et cigaretskod eller et stearinlys, siger han til TV 2 Lorry.

Branden blev først konstateret et par timer efter festen sluttede. 

Men ansatte der var gået videre i byen kom forbi bolighuset og var med til at kontakte brandvæsenet. Cirka 75 - langt hovedparten af alle ansatte - deltog i festen i lørdags.

- Det var en meget stærk kontrast. Det er svært at beskrive, hvordan man føler det. Fra at have haft det rigtig skægt og hyggeligt med sine kolleger og så lige pludselig stå i den her situation, siger Henriette Danielsen.

Butikken forventes at åbne igen sidst på ugen. Det vil være med et brandudsalg, hvor varer der er har god stand - men ikke kan sælges som nye, bliver solgt til halv pris.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik