Anonym kunstner maler for hjertebørn

Den anonyme og anerkendte kunstner HuskMitNavn har i al hemmelighed lavet to vægmalerier på en hjertekirurgisk afdeling på Rigshospitalet.

De ansatte på thoraxkirurgisk klinik på Rigshospitalets hjertecenter mødte mandag ind til en stor overraskelse.

To af deres kolleger havde i al hemmelighed fået kunstneren HuskMitNavn - hvis værker sælges i dyre domme - til at dekorere væggene på afdelingen.

Men selvom det vakte glæde blandt personalet, var det nu ikke for deres skyld, at kunstneren - der startede som grafittikunstner og stadig er anonym - havde lagt vejen forbi i weekenden.

quote Vi har allerede prøvet det af på det første barn, som var meget begejstret og pegede på maleriet.

Cille H. Laursen, anæstesisygeplejerske

Idéen med vægmalerierne er, at de skal distrahere og berolige de børn, der skal opereres i hjertet.

Vægmalerierne er nemlig noget af det sidste, børnene ser, inden de går ind på operationsstuen, hvor de bliver bedøvet inden operationen. 

 - Vi savnede et kunstværk, der kunne skabe en velkomst til vores hjertebørn. Nu har vi fået et slags rum i rummet, der viser dem, at de er velkomne, og at vi sætter pris på dem. Både børnene og deres forældre er en hjertesag for os, fortæller Cille H. Laursen, der er anæstesisygeplejerske.

Malerier skal modvirke traumer

Modsat børneafdelingen er thoraxkirurgisk klinik hvidmalet, steril og fyldt med højteknologisk udstyr til de komplicerede operationer. Det er altsammen noget, der kan gøre børn nervøse inden operationen, og det kan i sidste ende give dem en traumatisk oplevelse.

Noget som Cille H. Laursen håber, at vægmalerierne kan modvirke. 

- Vi har allerede prøvet det af på det første barn, som var meget begejstret og pegede på maleriet, fortæller hun. 

Kunstneren HuskMitNavn brugte lørdag og søndag på vægmalerierne på Rigshospitalet.
Kunstneren HuskMitNavn brugte lørdag og søndag på vægmalerierne på Rigshospitalet.
Foto: Peter Sørensen.
Kunstneren HuskMitNavn er anonym.
Kunstneren HuskMitNavn er anonym.
Foto: Peter Sørensen.

Det var hendes kollega, overlæge Annette Ulrich, der fik idéen til at kontakte HuskMitNavn for at høre, om han ville påtage sig opgaven. Det ville han gerne, og nu hvor malerierne er færdige, er de to initiativtagere meget tilfredse med resultatet. 

- Han formår at formidle, at vi har både små og store hjertebørn - og at vi passer godt på dem. Han formidler i malerierne, at det her vedrører hele familien. At forældrene også er vigtige, fortæller Cille H. Laursen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik