Foto: Sofie Mathiassen - Scanpix

Radikal formand trækker sig i protest mod Anna Mee Allerslev

Formand for de radikale i København Bo Nissen Knudsen trækker sig.

Lokalformand for Radikale Venstre i København, Bo Nissen Knudsen, trækker sig på grund af borgmester Anna Mee Allerslev, Radikale Venstre. 

Det meddeler han tirsdag eftermiddag på Facebook. 

"Jeg trækker mig med øjeblikkelig virkning som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Jeg kan ikke længere stå inde for den måde som kommunalvalget i København håndteres på, og eftersom det er en af mine vigtigste opgaver som formand, må jeg forlade posten."

Står der blandt andet i facebook-opslaget. 

Læs også R-kandidat trækker støtten til Anna Mee Allerslev

 Bo Nissen Knudsen mener, ikke Anna Mee Allerslev har håndteret valgkampen ordenligt. Han mener, der har været unødig hetz mod spidskandidaten, men samtidig beskriver han, hvor dårligt han mener, Anna Mee Allerslev har tacklet tingene.

"Det er... ikke muligt for mig at stå inde for at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange. Det er dem jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv der har fejlet, og derfor er det mig der må gå."

Han understreger i opslaget, at han stadig er radikal, men opfordrer vælgerne til at stemme personligt.

Anna Mee Allerslev siger til TV 2 Lorry, at hun er meget meget ked af hele sagen og ikke mindst at lokalformanden nu trækker sig. 

- Vi har udviklet meget politik sammen gennem vores politiske liv, men det har været hårdt det sidste stykke tid. Og jeg er selvfølgelig ked af at Bo vælger at stoppe midt i det hele, siger Borgmesteren til TV 2 Lorry.

02:25 Luk video

Læs også Radikale Venstre om plakater: "Det nærmer sig en personhetz"

Baglandet bakker op

 

I en pressemeddelelse skriver Hovedstadens Radikale, at de ikke er enige i Bo Nissen Knudsens beskyldninger. 

 

"Vi kan ikke genkende det billede, som den tidligere formand tegner med din meget hårde kritik. Vi ser fremad og vil kæmpe hårdt og fokuseret for radikal politik i København og for at skabe et godt resultat for vores spidskandidat Anna Mee Allerslev og hele Radikale Venstres kandidathold i København."

 
Du kan se flere Bo Nissen Knudsens opslag her:

Overblik

Få overblikket over sagen her:
12. september:
BT skriver, at Anna Mee Allerslev kvit og frit har lånt rådhushallen på Københavns Rådhus til sin egen bryllupsreception i august 2017.
Skatteeksperter vurderer, at værdien af lokalelånet er 65.000 kroner, som der skal betales skat af. Det agter Anna Mee Allerslev ifølge BT at gøre.
Lokalet må ikke normalt udlejes til medlemmer af borgerrepræsentationen til private arrangementer.
Det er dog alligevel en administrativ praksis i kommunen. Her får politikerne lov til at bruge lokalerne, hvis de står ledige.
Anna Mee Allerslev bestilte lokalerne et år forinden. 
13. september:
Anne Mee Allerslev siger til BT, at hun vil bede Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune om at få foretaget en ekstern undersøgelse af Borgerrepræsentationens regler på området for udlejning af lokaler.
Derudover oplyser hun, at hun vil betale 17.316,25 kroner tilbage for maden til en fødselsdagsreception, som hun holdt i 2014 i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.
Ifølge borgmesteren fulgte sekretariatet reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regningen videre dengang i 2014.
13. september:
Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune påtager sig ansvaret for afregningen af Anna Mee Allerslevs lån af rådhushallen.
Økonomiforvaltningens direktør, Peter Steengaard Mørch, siger efterfølgende, at reglerne for udlån af rådhusets lokaler skal strammes op.
13. september:
Statens vagthund på området - det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen - beder Københavns Kommune om en udtalelse i sagen for at vurdere, om der skal igangsættes en tilsynssag. 
Alligevel vil hun nu betale forplejningen. 
5. oktober:
BT afslører, at Anna Mee Allerslev fik stillet et festlokale gratis til rådighed hos Øens Murerfirma til sin 30-års fødselsdagsfest i 2014.
Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning.
Hun har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats. Og Allerslev var som medlem af dommerkomitéen også med til at give Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017.
18. oktober:
Anna Mee Allerslev oplyser, at hun betaler 65.000 kroner for leje af rådhushallen til sin bryllupsreception.
24. oktober:
Anna Mee Allerslev oplyser på Facebook, at hun har bedt om en regning, så hun kan betale Øens Murerfirma. Regningen er på 1000 kroner, skriver hun.
24. oktober:
Bo Nissen Knudsen trækker sig som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Han kan ikke længere stå inde for valgkampen og Anna Mee Allerslev. 

Han beskylder hende for at prioritere interne intriger samt for at lyve og underminere partiforeningen. 

Kilder: BT, Ritzau, Anna Mee Allerslevs facebookprofil.