Anna Mee Allerslev: Jeg stopper de facto fra i dag

Anna Mee Allerslev trækker sig både som borgmester og som spidskandidat for Radikale i København. Det stod klart på eftermiddagens pressemøde.

Pressemøde på Københavns Rådhus d. 25. oktober 2017. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

- Jeg har besluttet mig for at trække mig som politisk leder for Radikale i København.

Sådan lød ordene, da Anna Mee Allerslev indledte sit pressemøde på Københavns Rådhus her til eftermiddag. 

Hun fortalte på pressemødet, at beslutningen om at trække sig blev truffet i morges. Det meldte hun så ud på sin facebookprofil i formiddags, hvor der samtidig blev indkaldt til pressemøde kl. 13.30. 

I timerne inden pressemødet blev der spekuleret i, præcis hvad Anna Mee Allerslev ville trække sig fra. Til pressemødet stod det dog klart, at hun både fratræder som beskæftigelses- og integrationsborgmester og som spidskandidat for Radikale til kommunalvalget i København d. 21. november.

- Det er farvel og tak for denne gang til politik i København for mit vedkommende, lød det fra Anna Mee Allerslev. 

- Jeg stopper de facto fra i dag. 

Læs også Allerslevs afløser vil gerne være spidskandidat

Trækker sig af personlige årsager

Der var mødt mange journalister op til pressemødet, der var berammet til et kvarter, og Anna Mee Allerslev nåede at svare på flere spørgsmål.  

- Journalist: Er der nogen, der har bedt dig om at trække dig?

- Anna Mee Allerslev: Nej, det er min egen beslutning. 

- Journalist: Mener du, at du er blevet udsat for en hetz? 

- Anna Mee Allerslev: Jeg føler, at der i nogle af sagerne er blevet tegnet et billede af mig og af virkeligheden, som jeg ikke kan genkende, og der er retvisende vinkler og detaljer, som er blevet udeladt. 

- Journalist: Du bruger formuleringen "farvel og tak for denne gang". Betyder det, at du har ambitioner om at vende tilbage til politik senere hen?

- Anna Mee Allerslev: Det har jeg ikke tænkt over, jeg har fokuseret på i dag. 

Anna Mee Allerslev har bedt Overborgmester Frank Jensen om at indkalde til et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen, hvor der formelt vil ske det, at Anna Mee Allerslev trækker sig af personlige årsager, 

- Jeg vil altid tænke tilbage på de sidste otte år som nogle af de bedste i mit liv, lød det blandt andet fra Anna Mee Allerslev. 

Læs også Karinas valgplakat hitter på Facebook

Stadig på stemmeseddel

Anna Mee Allerslev vil dog stadig stå på stemmesedlen til kommunalvalget i København d. 21. november, da deadline for at indsende kandidatlister er overskredet. Men Anna Mee Allerslev stiller sig altså ikke til disposition, selvom hun skulle blive stemt ind. 

- Jeg kan sagtens give de københavnske vælgere det råd, at de skal stemme på radikal politik. Men for mig er det farvel og tak i dag, uanset hvad resultatet bliver 21. november, lød det fra Anna Mee Allerslev. 

- Jeg stopper nu og giver plads til, at valgkampen kan komme til at handle om det, som den i mine øjne bør handle om - nemlig stærk og vigtig radikal politik.

- Journalist: Fortryder du? 

- Anna Mee Allerslev: Ja. Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive historien om. Men det er jeg jo ikke herre over.

Her offentliggører Anna Mee Allerslev sit farvel:

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik