Anna Malzer: 27 år og teaterdirektør

Anna Malzer er ny teaterdirektør på Mungo Park i Allerød. Hendes mission er at lave debatskabende teater med humor for det unge publikum.

Trods sin unge alder, kommer 27-årige Anna Malzer fra en stilling som kunstnerisk leder for Teater Momentum i Odense. 

Hun tiltræder som teaterdirektør på Mungo Park den 1. juni, og hendes vision er klar. Hun vil lave teater for unge.

 - For mig er teater en blanding mellem en god film og god koncert. Det er historiefortælling, hvor du lader dig rive med, og du griner, og du græder, og du gør alt det, du skal, hvis det er en god forestilling, siger hun.

Debatskabende teater for unge

Hendes seneste forestilling hedder 16:29, og den er solgt til flere danske teatre blandt andet Betty Nansen. 

Forestillingen tager udgangspunkt i den rigtige historie om en ung, fransk kvinde, der live-streamede sit selvmord og kastede sig ud foran et tog i byen Égly kl. 16:29 om eftermiddagen tilbage i 2016. 

quote Jeg er optaget af at lave et sammenstød, hvor publikum kan komme mega meget op at skændes eller forsone sig, alt efter hvilken forestilling, de ser.

Anna Malzer, teaterdir.

 - Alle har en holdning til de strømninger, der er i samfundet, siger hun.

Anna Malzer oplever, at der er meget lidt tid til at diskutere i medierne. Det vil hun gerne udfordre ved at give længere taletid til dem, man beskæftiger sig med og dermed flytte debatten ind i teatret.

- Debatten skal ind i teatret, for det teatret kan, det er underholdning, og krop og musikalitet og nærvær - og det er der mangel på i vores mediesendeflade.

Humor kan åbne svære debatter

Men debatten kan ikke stå alene, den skal ledsages af humor, understreger hun, for det er sådan, man åbner de svære debatter, man bruger humoren.

 -  En teaterforestilling er for mig intet, hvis ikke den er underholdende. En god teaterforestilling forener humor og samfundsdebat, siger Anna Malzer. 

quote Jeg oplever en ungdom lige nu, som faktisk er meget optaget af den verden, vi lever i, men de har svært ved at finde ud af, hvor de skal gå hen og diskutere den

Anna Malzer, teaterdir.

Hun mener, at dansk teater har et potentiale til at diskutere nogle af de meget aktuelle dilemmaer, vi står i lige nu.

Anna Malzer har også skrevet og instrueret forestillingen Selvtægt, der går tæt på bølgen af asylbrænde, der hærgede Sverige i 2015 - påsatte brande i asylcentre og moskeer.

 - Jeg oplever en ungdom lige nu, som faktisk er meget optaget af den verden, vi lever i, men de har svært ved at finde ud af, hvor de skal gå hen og diskutere den og møde nogle mennesker, som de er anderledes end - eller bange for - eller fascineret af. Vi lever jo meget i vores egne små ekkokamre. Jeg er optaget af at lave et sammenstød, hvor publikum kan komme mega meget op at skændes eller forsone sig, alt efter hvilken forestilling, de ser.

Anna Malzer er gæst i programmet Den Perfekte Fridag i aften kl. 19.30. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik