Hjælp til hjemløse: Ann Lee fyldte bilen med naboernes donationer

Med et simpelt opslag på de sociale medier, fik Ann Lee Røtkjær startet en lavine af donationer til de hjemløse.

Lørdag arrangerede lokale initiativtagere på Nørrebro gratis bad til hjemløse i Sankt Johannes Kirke. I den forbindelse blev der efterlyst alle slags donationer, som de hjemløse kunne få gavn af.

Den opfordring greb Ann Lee Røtkjær fra Tårnby.

- Den lå lige til højrebenet, siger hun.

Med et simpelt opslag på nabolagets facebookgruppe og en opfordring fra hendes egen private instagram, fik hun varmet op under folks gavmildhed.

Håndklæder, tandbørster - og gucci parfume

Ann Lee Røtkjær efterlyste effekter fra de nærmeste venner og nabolaget, som de hjemløse kunne få glæde af til deres bad. Alt fra rene underbukser til barbergrej.

Hun satte en papkasse foran hoveddøren og så væltede det ellers ind. 

- Folk har simpelthen bare smidt i. Først ned i, så ovenpå og ved siden af, siger hun.

Papkassen skulle tømmes jævnligt for ikke at blokere hoveddøren og tre dage senere kørte Ann Lee Røtkjær til hjemløsebadet med sine to børn og afleverede de mange sager.

- Det var ikke bare en pose, men en hel bil-fuld - en stor bil. Der var vildt mange toiletsager; shampoo og sæbe, tandbørster, håndklæder, barbergrej, nogen havde smidt neglelak i og sågar en gucci-parfume, underbukser, varmt tøj og striktøj, fortæller hun.

Selv arbejder Ann Lee Røtkjær i en tandklinik, så hun donerede blandt andet 800 tandbørster.

Kærlighed på karma-kontoen

Frivillige fra den lokale avis NørrebroLIV, der var med i arrangementet, tog i mod sagerne.

"Tusind tak til dig og familien og sig en kæmpe tak til alle, der har samlet ind til dagen ude i Løjtegårdskvarteret. Der er hermed sat masser af kærlighed ind på Amagers karmakonto" skrev de efterfølgende på Facebook. 

- Jeg er rigtig glad for, og stolt over, at komme ind og aflevere det hele med mine børn. Det er jo bare med at hjælpe, når man faktisk kan. Vi har jo allesammen noget liggende, som vi ikke bruger og som er værd at give videre, når andre kan bruge det, siger Ann Lee Røtkjær.

 
 
Foto: Ann Lee Røtkjær

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik