Helte hædret: Ann-Kathrine gav hjertemassage i en fremmed lejlighed midt om natten

Flere heltemodige københavnere blev torsdag hædret for at træde til og hjælpe deres medborgere. 27-årige Ann-Kathrine ydede førstehjælp i en fremmed lejlighed midt om natten.

Klokken er 3:50

En tidlig morgen i august, mens mørket stadig lå tæt omkring København, blev 27-årige Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen revet ud af sin dybe søvn, da en besked tikkede ind på hendes telefon.

Ann-Kathrine er medicinstuderende og har appen Hjerteløber installeret på sin telefon. Appen advarede nu om, at der var et hjertestop i området og spurgte, om Ann-Kathrine kunne hjælpe eller ej.

quote Det var meget voldsomt

Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen

- Jeg vågnede meget forvirret og kiggede på den her meddelse, hvor der stod accepter eller afvis. Mit hjerte begyndte at hamre med det samme. Efter ti sekunder tog jeg en beslutning og trykkede accepter. Jeg nåede kun at tænke, at jeg blev nødt til at gøre det. Jeg følte mig ikke presset til det, men jeg ville få det dårligt med mig selv, hvis ikke jeg trådte til, fortæller hun.

Ann-Kathrine tog sit tøj på og styrtede ud af døren. Klokken var 3:50.

Fremme i lejligheden

Hun fulgte appens gps og nåede frem til opgangen, hvor hun blev mødt af en mandestemme i dørtelefonen. Hun blev buzzet ind og nåede så frem til lejligheden.

- Det hele gik meget hurtigt. Jeg kom ind og kiggede over på sofaen, hvor en lidt større, nøgen kvinde lå. Det første jeg tænkte var, at hun var død. Hendes kropsfarve var meget bleg og hendes hovede lå ud til siden, fortæller Ann-Kathrine.

quote Det første jeg tænkte var, at hun var død.

Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen

Ann-Kathrine fryser på stedet. Kort efter kom hun til sig selv og hoppede over kvinden i sofaen. Hun talte højt, mens hun gav kvinden hjertemassage, og kigger væk imens. Kvindens mand stod ved siden af, ude af sig selv og græd.

- Det var meget voldsomt, siger Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen.

Mød to andre heltemodige borgere her:

13 heltemodige borgere har i dag modtaget en dusør og et diplom fra Københavns Politi,  Det har de fået som tak for at have hjulpet Københavns Politikreds med deres arbejde.  Vi har mødt tre af dusørmodagerne, som alle tre trådte til, da det blev nødvendigt

Politiet og ambulancen når frem

Ann-Kathrine gætter på, at der gik 5-7 minutter før ambulancen nåede frem. Reddere og politimænd kom så ind i lejligheden. Sammen får de kvinden ned fra sofaen.

Med en hjertestarter forsøgte de at få liv i hende. Hun overlevede ikke.

- Jeg ved ikke, hvor længe hun havde været død inden jeg kom, siger Ann-Kathrine.

Heltemodig indsats hædret

Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen er én af tretten heltemodige borgere, som torsdag modtog en dusør og et diplom fra Københavns Politi. Det har de fået som tak for at have hjulpet Københavns Politikreds med deres arbejde. 

Det er de politibetjente, som møder borgerne på gerningsstederne, som indstiller kandidater til at modtage dusør og diplom. Cirka to uger efter hændelsen, blev Ann-Kathrine ringet op af politiet. De spurgte, hvordan hun havde det og fortalte så, at de ville indstille hende til hædringen.

quote Jeg har ikke et behov for at vise det til alle og enhver, men jeg værdsætter det meget

Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen

De sagde også til hende, at hun havde gjort et skidegodt stykke arbejde.

- Det gjorde mig meget glad, at de ringede. Det har gjort ligeså stort indtryk som hædringen. Bare det, at de giver sig tid til at ringe og høre om jeg var ok, betød meget for mig, fortæller hun.

Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen blev også kontaktet af personale bag Hjerteløber-appen, der kendte til hendes oplevelse. De ringede for at snakke hændelse igennem.

- Det var den mest voldsomme oplevelse, hun havde hørt om. Normalt sker det ikke midt om natten og normalt vil der være flere hjerteløbere tilstede. Det var en meget atypisk hændelse i alle henseender, siger Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen.

Stadig Hjerteløber

Selvom Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen overvejede at slette Hjerteløber-appen fra sin telefon efter den voldsomme oplevelse, har hun besluttet at beholde den. Efter samtaler med familie og venner, har hun efterhånden også fordøjet det hele.

- Jeg kan mærke nu, at når jeg tænker tilbage på det, husker jeg det som en voldsom oplevelse, men jeg tager helt sikkert også nogle ting med mig. Det at jeg kan være i en situation som dén og handle, siger hun.

Om politiets diplom skal op at hænge, har Ann-Kathrine Krieger Haslund-Thomsen ikke taget endeligt stilling til endnu, men det skal i hvert fald heller ikke gemmes af vejen, siger hun.

- Jeg har ikke et behov for at vise det til alle og enhver, men jeg værdsætter det meget, siger hun.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik