Anklaget for vold: Rasmus Jarlov skubbede min ven

Københavns Byret fører tirsdag en sag mod en mand, som er tiltalt for at slå Rasmus Jarlov under demo.

Da konservative Rasmus Jarlov aggressivt skubber til og råber ad en person til en demonstration mod salget af Dong i januar sidste år, lægger en 25-årig mand sig imellem.

Der bliver skubbet frem og tilbage, men den 25-årige slår ikke Rasmus Jarlov.

Sådan lyder forklaringen fra den 25-årige mand selv, som tirsdag sidder i Københavns Byret tiltalt for at skubbe til det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tildele ham to til tre slag i ansigtet.

Ifølge anklagen fandt sammenstødet sted på Christiansborgs Slotsplads 29. januar 2014, hvor der var en demonstration i gang mod salget af Dong.

Den 25-årige var med i demonstrationen sammen med et par venner. Pludselig så de, at tre personer, heriblandt Rasmus Jarlov, var i gang med at lave et banner, hvor der står "Ja tak til salg".

- Jeg og en kammerat beslutter at lave noget sjov med dem. Der var nogen, der kom og havde til hensigt at drille vores demonstration. Så ville vi drille dem tilbage, forklarer den 25-årige mand i retten.

På det tidspunkt vidste han ikke, at en af de tre mænd var Rasmus Jarlov.

Den 25-årige løb hen og snuppede banneret og løb ind i demonstrationen, hvorefter en af Rasmus Jarlovs venner løb efter. Ifølge den 25-årige var han aldeles aggressiv og havde en spraydåse hævet over hovedet.

- Der holder joken ret meget op med at være sjov, siger den 25-årige tiltalte mand, som forklarer, at den truende mand hev voldsomt fat i banneret.

Herefter går de ifølge den tiltalte sammen tilbage mod rytterstatuen, hvor Rasmus Jarlov og et par af den 25-åriges venner befinder sig.

- Jeg bliver ved med at sige, at jeg ikke synes, de skal være til stede, når de tilsyneladende mener, at de skal have lov til at være så aggressive. Men de har ret til at være der, bliver de ved med at sige, forklarer den 25-årige tirsdag

Rasmus Jarlov vidner senere i dag

På et tidspunkt kommer en af den nu tiltaltes bekendte forbi og beder Jarlov og hans venner holde op og gå.

- Derefter bliver Rasmus Jarlov enormt vred og løber ned og råber og skubber til min ven og smider en telefon helt op i ansigtet på ham. Der er det, jeg tænker, at vi kan begge stå og diskutere, men i min verden, når Jarlov går ned og begynder at skubbe til min bekendte, der vælger jeg at lægge mig imellem, siger han.

Der bliver ifølge den tiltalte skubbet frem og tilbage mellem Jarlov og hans venner og den tiltalte, indtil en politibetjent kommer hen og får ro på situationen. Men på intet tidspunkt slår han ham.

Rasmus Jarlov skal selv vidne mod den tiltalte tirsdag i Københavns Byret og fortælle sin opfattelse af sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik