Anklager kræver livstid for Tingbjergdrab

Mazdak Fabricius skal i fængsel på livstid, hvis det står til anklagemyndigheden. Forsvareren siger 12 år.

Anklager Henrik Aagaard beder Retten i Glostrup om at tage straffelovens strengeste straf i brug mod Mazdak Fabricius.

Fabricius blev onsdag formiddag kendt skyldig i drabet på Osman Nuri Dogan, der omkom i en byge af skud i bydelen Tingbjerg i København i 2008.
- Det er en ualmindelig kynisk og koldblodig handling at skyde ind mod en plads, hvor der er cirka 20 unge mennesker samlet, lød det fra Henrik Aagaard, da han efter afgørelsen af skyldsspørgsmålet argumenterede for den hårde straf.
- Mindst 25 skud blev der skudt ind over pladsen, og man må sige, at det er rent held, at kun en person blev dræbt, lød det fra anklageren.

Anklageren argumenterede desuden med, at drabet var resultatet af en nøje planlagt aktion, og at det var sket i forening med andre.
- Det, vi har at gøre med her, er et drab, som måske nok har været motiveret af noget jalousi og nogle æresbegreber, men det er et drab, som er sket som led i optrapningen af en bandekonflikt, sagde Henrik Aagaard.

Forsvarer Michael Juul Eriksen mener dog, at Henrik Aagaard skyder over målet med kravet om livstid.
- Hvis man kigger på praksis, så skal man op på langt grovere tilfælde, før man giver fængsel på livstid, siger han.
Ifølge Michael Juul Eriksen bør straffen være fængsel i 12 år, måske 14, men under ingen omstændigheder mere end 16 års fængsel.

Senere onsdag vil retten afsige dom i sagen, men først skal dommere og nævninge i enrum og gruble nærmere over anklagerens og forsvarerens bemærkninger.

Dommen forventes at blive afsagt klokken 12.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik