Anklager: Iskold likvidering af kriminel

33-årig mand skudt på klods hold ved mindehøjtidelighed for hans skuddræbte ven. Hans kammerat og private taxichauffør er tiltalt for at lokke ham i dødsfælde.

En mindehøjtidelighed for en skuddræbt mand i juli sidste år endte blodigt, da endnu en mand måtte lade livet.
33-årige Olcay Ünal blev likvideret med adskillige skud i hovedet, halsen og ryggen, da han mødte op på Theklavej i Københavns Nordvestkvarter for at mindes sin 26-årige kammerat, Ahmad Jamali. Begge havde tilknytning til Københavns kriminelle miljø, og Jamali blev skuddræbt i sin bil blot få dage forinden.
Mandag startede retssagen mod to mænd, som er tiltalt for sammen at stå bag drabet, som anklageren kaldte en koldblodig likvidering. En 25-årig er tiltalt for at affyre skuddene, mens en 28-årig kørte ham hen til mindehøjtideligheden, ligesom han kørte gerningsmanden væk fra stedet.
Den 28-årige kørte taxa og havde i længere tid ageret privatchauffør for Olcay Ünal, som han i retten betegnede som en af sine gode venner. Ifølge anklageren lokkede han Ünal til at komme til mindehøjtideligheden, vel vidende at der ventede ham en skarpladt pistol.
Taxachaufføren peger selv på den 25-årige som drabsmanden og erkender, at han kørte ham væk fra stedet i sin taxa. Han forklarer, at han intet kender til attentatplanerne og kun kørte med den 25-årige, fordi han blev truet og frygtede for sit liv. .
Den 25-årige var ven til den skuddræbte Ahmad Jamali og var derfor også med til mindehøjtideligheden. Han forklarede i retten, at han sammen med tre andre var på Nørrebro for at hente mad, da skuddrabet fandt sted. De tre mænd, der senere skal vidne i retten, har dog under afhøringen nægtet, at den 25-årige var med dem.
- Folk prøver at tørre den af på mig, fordi jeg er dansker, sagde den 25-årige, der dog havde tillagt sig en tyk udenlandsk accent. Flere gange under afhøringen farede han op og svarede meget flabet på anklagerens spørgsmål, som han mente var irrelevante for sagen.
- Hvis folk bare fortalte sandheden, så sad jeg ikke her i dag, nærmest råbte han, og dommeren måtte flere gange bede ham om at tage det roligt.
En tredje person er sigtet i sagen, men han rejste få dage efter likvideringen af Olcay Ünal til Iran, hvor han fortsat opholder sig. Det var angiveligt på hans ordre, at den 28-årige hentede Ünal og bragte ham hen til mindehøjtideligheden.
Sagen fortsætter tirsdag, hvor flere af de vidner, der overværede skuddrabet, skal afhøres. Der er afsat fem dage til sagen, og der forventes en dom 8. december.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik