Anklager i omstridt sag: Voldtaget pige kunne ikke nægte

En sag om påstået voldtægt ved en ungdomsfest bunder muligvis i piges moralske tømmermænd, mener forsvarere. Tre unges skæbne afgøres på mandag

Var det frivilligt eller en voldtægt, da en 17-årig pige under en fest i Herfølge tilbage i 2014 havde sin seksuelle debut med to drenge, mens en tredje forinden havde gjort forsøget?

Det spørgsmål ventes Østre Landsret mandag at besvare i en af de senere års mest omdiskuterede voldtægtssager.

I april blev de tre teenagere alle frifundet af Retten i Roskilde for at have forgrebet sig på den jævnaldrende pige. Men ifølge anklagemyndigheden var det en fejl.

Offeret var nemlig så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke magtede at sige fra. Det påpegede senioranklager Karen Vistisen torsdag under sin procedure i ankesagen.

- Hun beskrev det som at befinde sig i en klokke. Hun havde ikke kræfter til at kæmpe imod, sagde anklageren om pigens forklaring, der blev afgivet for lukkede døre.

Den påståede forbrydelse fandt sted på en græsplæne ved et forsamlingshus i Herfølge.

Til at begynde med skal en af de tiltalte have forladt festen sammen med pigen og forsøgt at voldtage hende op ad et træ.

Efterfølgende skal han ifølge anklagen have overladt den sagesløse pige til to kammerater, der både havde oralsex og samleje med hende bag en busk.

Alle de tiltalte erkender, at de i varierende grad var sammen med pigen - men at hun var helt med på den. Dog siger den ene, at pigen pludselig fik det så dårligt, at han måtte opgive sit forehavende. Hun var ikke i stand til at have sex, mener han.

Omvendt insisterer kammeraterne, der tog over, på, at hun virkede nogenlunde fattet. Hertil kommer, at det ifølge disse to tiltalte var pigen, der tog initiativ.

I forbindelse med torsdagens afsluttende bemærkninger fremhævede de tiltaltes advokater, at pigens politianmeldelse kan skyldes, at hun fortrød sine handlinger.

Der er et andet element, der ifølge advokaterne taler for frifindelse. Nemlig det faktum, at Retslægerådet ikke med sikkerhed kan bekræfte, at mangel på insulin og pigens alkoholindtag har haft betydning for hendes eventuelle mangel på bevidsthed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik