Anklager: Drab ved moske var planlagt

Anklager afviser forklaring om nødværge fra taxichauffør, der med 12-14 skud sidste år dræbte modstander.

En taxichaufførs forklaring om, at det var i selvforsvar, da han sidste år dræbte en mand ved en moske i København, afvises lodret af anklageren.

- Drabet var planlagt i detaljer, inden han mødte op. Det var en planlagt likvidering, siger anklager Thomas Hugger i Københavns Byret onsdag, hvor drabssagen nu er nået til de afsluttende procedurer fra anklager og forsvarer.

Læs også: Forsvarer: 12 pistolskud blev affyret i chok

Offeret i sagen var Tamur Asghar. Han og hans gruppe kom i klammeri med chaufførens onkel og far uden for moskeen på Amerikavej 30. august sidste år. Det var en festdag. Ramadanen var slut, og der var masser af mennesker, der var mødt op til bønnen, men chaufføren havde andre planer. Han havde taget en pistol med - og med 12 til 14 skud dræbte han Tamur.

- De første skud blev afgivet på 10 meters afstand. Men han krydser gaden og tømmer magasinet ned i Tamur, siger anklager Thomas Hugger.

Forinden havde chaufførens familie og Tamur Asghars gruppe haft flere sammenstød. Den tiltaltes onkel skal ifølge et vidne have truet Tamur i en moske med ord som "din tid kommer, du skal passe på."

Onklen, Mohammed Shakil, har ikke kunnet afgive forklaring i nævningesagen. Han blev selv dræbt en sen aften på Vesterbro sidste måned, da han havde lukket sin kiosk.

Vidner siger, at tiltalte skød først

Den tiltalte blev selv såret af skud i ballen og maven. Han siger, at han blev ramt først. Men anklageren ryster på hovedet:

- Alle de troværdige vidner siger, at det var tiltalte, der skød først, siger Thomas Hugger.

Også flugten, som virkede planlagt, indgår som et bevis på, at der tale om en planlagt handling, mener han. I en bil kørte chaufføren, onkel, faren og fætteren til Ishøj, hvor bilen blev brændt af. Senere fortsatte turen til Malmø.

- Hvorfor gik han ikke til politiet, spørger Thomas Hugger nævningene, som sammen med sagens juridiske dommere skal afgøre sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik