Foto: Christian Ringbæk / Scanpix

Anklagemyndighed: Det Kongelige Teater skal have millionbøde

Syv års ulovligt arbejde udført af en udlænding skal nu give Det Kongelige Teater millionbøde, hvis det står til anklagemyndigheden.

1,74 millioner kroner. Så meget kræver anklagemyndigheden ved Københavns Politi, at Det Kongelige Teater betaler i bøde.

Bøden skal udstedes for det forhold, at teatret i en periode på syv år har haft ansat en udlænding, der ikke havde opholdstilladelse i Danmark.

Læs også Det Kongelige Teater populært blandt børn og unge

Ifølge anklagemyndigheden strakte ansættelsen sig fra efteråret 2007 frem til efteråret 2014. Men den udenlandske person havde hverken arbejdstilladelse eller opholdstilladelse i Danmark og opholdt sig derfor ulovligt i landet.

Det Kongelige Teater: Ingen kommentarer

Det Kongelige Teaters kommunikationsafdeling og Dorthe Fuglsang, der er forsvarsadvokat for teatret, har afvist at kommentere sagen overfor Ritzau.

Sagen skal for retten i Københavns Byret på onsdag i næste uge, hvor anklagemyndighedens krav er højt.

I sager om ulovlig arbejdskraft er arbejdsgiverens straf i udgangspunktet 10.000 kroner per påbegyndt måned. Men i de sager, hvor der foreligger skærpede omstændigheder, er udgangspunktet 20.000 kroner per måned.

Anklagemyndighedens krav lyder på 1,74 millioner kroner, hvilket svarer til 20.000 kroner per måned.

Skærpede omstændigheder kan bladnt andet være forsætlig overtrædelse af loven, en tilsigtet økonomisk fordel, eller hvis udlændingen ikke har haft ret til at opholde sig i landet, skriver Ritzau.

TV 2 Lorry følger sagen...