Anholdt for Malmø-skud nægter sig skyldig

En 38-årig mand er anholdt i Malmø i forbindelse med de mere end 50 skyderier, som har fundet sted i Malmø i det seneste års tid. Det bekræfter Malmøs politi på en pressekonference søndag.

Manden, der har svensk baggrund, blev anholdt lørdag aften omkring klokken 18.30, men han nægter sig skyldig, sagde anklager Solveig Wollstad på pressekonferencen.

Den 38-årige svensker er mistænkt for et mord i oktober 2009 og for at stå bag syv af skyderierne rettet imod indvandrere i perioden oktober 2009 til oktober i år.

Ifølge Börje Sjöholm fra Malmøs politi var det almindeligt politiarbejde, der førte til anholdelsen af manden. Et tip fra en Malmø-borger førte til, at politiet begyndte at interessere sig for manden.
Anholdelsen fandt sted ved mandens bopæl i centrum af Malmø, og ifølge flere vidner foregik det stille og roligt.

- De tog ham ud i gangen og bad ham om at lægge sig ned, siger en af naboerne til den svenske avis Aftonbladet.
Flere naboer betegner den anholdte som en ensom fyr, der sjældent havde kontakt med de andre naboer.

På søndagens pressekonference ville politiet ikke komme særlig meget ind på de tekniske beviser mod den anholdte mand. Det stod dog klart, at manden har to våbentilladelser til to skydevåben, som begge er blevet beslaglagt.

Hvorvidt dette kan kobles til skudepisoderne, ville politiet dog ikke oplyse. Det er heller ikke usandsynligt, at manden kan stå bag flere skudepisoder end de syv, han er anholdt for.

Börje Sjöholm sagde, at afhøringerne af manden fortsætter.
- Men sagen er langt fra løst, sagde han og tilføjede, at politiet fortsætter med det forebyggende arbejde i Malmø med øget synlighed.
Der er dog ingen tvivl om, at anholdelsen har skabt en forsigtig optimisme blandt de mange Malmø-borgere. Senest tirsdag klokken 12 skal anklageren have taget stilling til, hvorvidt den anholdte skal sigtes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik