IS-anholdt har rødder i bandemiljø og havde våben

En af de fire tiltalte i IS-sagen har rødder i bandemiljøet. Manden, der er 27 år, nægter sig skyldig i alle tiltaler.

En 27-årig mand, der igår blev anholdt af Københavns Politi under en storstilet indsats, hvor PET og Københavns Vestegns Politi medvirkede, er i dag blevet forbundet med det Københavnske bandemiljø.

Igår blev i alt fire mænd anholdt og sigtet efter den meget omtalte paragraf 114 i straffeloven. Paragraffen går i folkemunde som terrorparagraffen, og sigtelsen anses for at have en høj grad af alvorlighed.

Af en pressemeddelelse fra Københavns Politi fremgår det, at de fire mænd er sigtet efter §114 c stk. 3, hvilket omhandler hvervning til terrorbevægelser for at begå terror.

Læs mere her: PET og politi anholder fire: Lod sig hverve af IS 

I dag blev de fire mænd fremstillet i grundlovsforhør, og her er et kommet frem, at den ene af de fire tidligere er blevet sat i forbindelse til grupperingen Loyal to Familia i København.

Ifølge Ritzau er den 27-åirge tilsyneladende omtalt i den store mængde dokumenter fra Islamisk Stat, som for nyligt blev lækket til britiske medier.

Manden, der bor i Brønshøj, sigtes for i tiden fra 1. juli 2013 og fremefter at have ladet sig hverve af Islamisk Stat, skriver Ritzau.

Desuden skal han siden 2013 have rådet over en revolver, en pistol og tilhørende ammunition.

Selv nægter manden sig skyldig i sigtelserne.

- Det passer bare ikke, hvad I siger, sagde den 27-årige angiveligt i Retten på Frederiksberg.

Grundlovsforhøret fortsætter for lukkede døre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik