Det var i dette hus i kolonihaveforeningen Vennelyst, de to svenskere overnattede Foto: Milena Wimmer - TV 2 Lorry

04:07

Efterforskningsleder Ove Larsen fortæller, hvordan politiet fandt den døde mand i voldgraven ved Christiania. (Interview fra 14. april 2017) Video: alarm112danmark.dk

1 af 2

To anholdt for drab på hjemløs

Politiet har fået et gennembrud i sagen om den døde mand i kanalen ved Christiania.

Politiet har fået et gennembrud i opklaringen af drabet på en 47-årig hjemløs svensker, der i påsken blev fundet gennembanket og druknet i en kanal ved Christiania.

Det skriver EB.dk. 

- Vi har i går morges anholdt to unge mænd på 20 og 21 år, der sigtes for drab subsidiært vold med døden til følge, siger vicepolitiinspektørJens Møller til Ekstra Bladet.

Anholdelserne skete kl. 09.23 i tirsdag.

De sigtede fremstilles onsdag morgen i Københavns dommervagt med begæring om varetægtsfængsling, mens politiet leder en mulig tredje gerningsmand. Derfor vil anklager Anders Larsson begære dørlukning ved grundlovsforhøret.

Læs også Død hjemløs i voldgrav blev straffet for kolonihave-indbrud

Den 47-årige svensker blev fundet død i kanalen ved Vennelyst skærtorsdag den 13. april. Han havde været udsat for grov stump vold ved slag og spark, men dødsårsagen var drukning.

Sammen med en bekendt havde den 47-årige brudt ind i et hus i Haveforeningen Vennelyst for at sove, og det har i følge politiet ført til en konflikt med flere mænd med tilknytning til haveforeningen. 

- Vores hypotese er, at de to mænd har søgt ophold i husene – og så har nogen villet afstraffe dem for det. Tre mistænkte er kommet til stedet og har forsøgt at få dem ud derfra, sagde efterforskningsleder Ove Larsen til TV 2 Lorry:

- Jeg tror, at der er en holdning blandt beboerne i haveforeningen om, at man er noget træt af, at hjemløse skaffer sig adgang til kolonihavehusene for at overnatte. Det er et udbredt problem derude. 

Læs også Mand dræbt for indbrud: Mistænkte muskelbundter efterlyses

Den ene anholdte har udtalt sig til politiet under afhøringen tirsdag. 

Den anden har ikke, men af hensyn til begæringen om dørlukning vil vicepolitiinspektør Jens Møller ikke sige, hvordan de sigtede forholder sig til sigtelsen.