Anderledes: Her begraves nu muslimer og kristne side om side

Der er netop anlagt muslimsk familiegravsted på Frederikssund kirkegård.

Frederikssund Kirkegård er for alle. Det slår menighedsformand i Frederikssund Kirke Hanne Jonsen fast. Efter en forespørgsel har kirken anlagt et muslimsk familiegravsted.

- Kirkegården er for alle, både kristne, ateister, muslimer og andre trosretninger, siger menighedsformand i Frederikssund Kirke Hanne Jonsen til Lokalavisen. 

På gravstedet er der plads til syv familiemedlemmer. Hvis man ikke er medlem af folkekirken har man mulighed for at holde sin egen lille ceremoni på gravstedet: 

- Og det havde vi ikke noget problem med, så længe det foregik i god ro og orden, siger Hanne Jonsen til Lokalavisen. 

Ualmindeligt

Men det er altså ikke hver dag, at der bliver begravet muslimer på kristne kirkegårde, det beretter Abdurrazak Sarikaya, der er sekretær i Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse. 

Traditionerne omkring muslimske begravelser er nemlig anderledes end de kristne. For eksempel bliver muslimer oftest begravet med ansigtet mod Mekka. 

Der er ifølge Abdurrazak Sarikaya ikke mange kirkegårde på Sjælland, hvor kristne og muslimer ligger side om side. I stedet vælger man at blive begravet på en af de større muslimske gravpladser eller på Vestre Kirkegård i København, hvor der er tre muslimske afdelinger. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik