Anden gang på én måned: Ældres specialcykler stjålet

Tyveknægte har for anden gang på én måned stjålet ældres specialcykler i Ishøj. Det betyder, at de ældre nu må undvære deres cykelture.

I Ishøj kan byens ældre borgere komme på en cykeltur, hvor en frivillig cykler dem rundt på en såkaldt 'rickshaw-cykel'. Men nu er de ældre borgere nødt til at undvære deres cykelture. Cyklerne er nemlig blevet stjålet.

Og det er ikke første gang, at rickshaw-cyklerne bliver stjålet. Det er nemlig anden gang på en måned, at det sker.

- Jeg synes jo det er rigtig frustrende, at der er nogle, der går ind på den måde og stjæler ting, som egentlig tilhører de ældre og nogle gode oplevelser, siger Ayoe Lea Willemoes, der er tovholder på projektet Cykling Uden Alder i Ishøj, til TV 2 Lorry.

"Jeg bliver super frustreret"

quote De har stået der i to år, uden der er sket noget. Og inden for en måned er det brudt op to gange.

Ayoe Lea Willemoes, tovholder på projektet Cykling Uden Alder i Ishøj

De dyre specialcykler har i årevis stået i et skur foran Foreningshuset i Ishøj. Det er det frivillige initiativ 'Cykling Uden Alder' der ejer cyklerne, som bruges af frivillige, der har lyst til at køre en tur med Ishøjs ældre borgere.

- De har stået der i to år, uden der er sket noget. Og inden for en måned er det brudt op to gange. Jeg bliver rigtig ærgerlig og ked af det på de ældres vegne, siger Ayoe Lea Willemoes til TV 2 Lorry.

De særlige rickshaws giver pensionisterne en tur i det fri og vind i håret med egen chauffør. Men uden, at de skal gøre det hårde arbejde, ved selv at træde i pedalerne.

quote Det er en stor værdi for os, men det er en social værdi. 

Ayoe Lea Willemoes, tovholder på projektet Cykling Uden Alder i Ishøj

- Det er en stor værdi for os, men det er en social værdi. Og det er en livskvalitet. Det er ikke pengeværdien der er frustrende, det er den kvalitet, altså det gode liv, de ligesom fratager nogle.

Nu skal Cykling Uden Alder så finde et andet sted at have cyklerne stående.

- Udfordringen er at finde et sted, der er nemt at komme til for de frivillige og piloterne. Men de skal i hvert fald ikke stå her foreløbig. For der forsvinder de nok fra igen, siger Ayoe Lea Willemoes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik