Anden er tilbage i provinsen med koppen fuld af materiale

Anders 'Anden' Matthesen dropper rollerne og leverer god, ærlig forstadshumor i sit nye show.

Hvad er det egentlig ved ham Anders 'Anden' Matthesen, som gør, at alle elsker ham?

Komikerens nyeste film, Ternet Ninja, har skrevet historie med mere end 900.000 solgte billetter.

Hans 25 års jubilæumsshow fyldte Royal Arena i efteråret 2018. Fem gange. 

Og nu står han her allerede - kun få måneder efter - i Portalen i Greve. Smilende og afslappet. Og med masser af gæster, der har betalt for at se ham. 

Anders Matthesen er tilbage på landevejen. I forstæder og i provinsen, og han mangler ikke materiale.

- Jeg kan næsten ikke stoppe, men jeg er altså nødt til at gå, råber han til publikum tyve minutter inde i sit ekstranummer. 

- Der er altså fem minutter til næste hold kommer, siger han glad.

Han fylder salen to gange samme aften, og han kan lide at være der, lader det til. Det forsikrer han også, da TV 2 Lorry formaster sig til at spørge: 

- Det er jo det her, jeg brænder for, siger han. 

- Alle der har fået deres venner til at grine til en fest ude i køkkenet. Hvor der er seks mennesker, som griner på én gang. Og man tænker: "Av, den sad! Den skal jeg lige huske i morgen, når der kommer andre gæster!" Det er jo dét jeg lever af.

Det sidste, jeg har lyst til, er at besudle det eftermæle, der trods alt er. Det bagkatalog, der er blevet etableret og tilvejebragt, siger Anders Matthesen. Der forsikrer, at han stopper, før det bliver pinligt.
Det sidste, jeg har lyst til, er at besudle det eftermæle, der trods alt er. Det bagkatalog, der er blevet etableret og tilvejebragt, siger Anders Matthesen. Der forsikrer, at han stopper, før det bliver pinligt.

Nyt show er uden roller

De seneste år har fokus været på større shows med karakterer og koreografier. Filmmanuskripter og sangtekster. Og måske netop derfor, har Anders Matthesen igen haft trang til at teste sig selv af.

For kan han stadig gøre det som klassisk stand-up'er - uden at spille en rolle som Arne Nougatgren, Stewart Stardust eller Luccas Berggren?

- Jeg bryder mig ikke så meget om at arbejde, hvis ikke jeg kan se resultatet med det samme. Det er også, derfor jeg ikke laver så mange film. Nu har jeg lige lavet min animationsfilm, og det var tilgengæld dejligt, da den så kom ud. Et kæmpe eventyr. For alt arbejdet ligger bag en, siger han. 

- Der har været forskellige grunde til, at jeg blev, som jeg er. I starten var det nok, fordi jeg havde fundet en hylde, som jeg i mange år forsøgte at finde. Først som rapper, tegner og vinduespudser.

- Derefter blev det så nok en sport at lave nogle rekordforsøg: "Næste gang skal jeg vende ryggen til publikum! Næste gang skal jeg lave figurkomik!" Typisk ting, som ikke var velanset i branchen, skulle jeg afprøve. Det blev en slags trods og søgen efter bekræftelse. Og det er det nok stadigvæk, forklarer han om bevæggrunden for at starte forfra. 

Anden Bringer Ud - i Lorryland

 

  • Rødovre, Viften - 13. marts
  • Greve, Portalen - 15. marts
  • Helsinge, Gribskovhallen - 11. april
  • Albertslund, Musikteatret - 25. april
  • Birkerød, Mantzius Live - 30. april
  • Birkerød, Mantzius Live - 10. maj
  • Hillerød, Støberihallen - 16. maj
  • Frederiksberg, Falkoner - 18. maj
  • Frederiksberg, Falkoner - 19. maj
  • Frederiksberg, Falkoner - 20. maj
  • Frederiksberg, Falkoner - 21. maj
  • Hillerød, Støberihallen - 18. september
  • Ballerup, Baltoppen - 8. oktober
  • Køge, Bygningen - 8. november

I det nye show, der hedder 'Anden bringer ud', er der således kun én person på scenen. Og det er Anders Matthesen. 

Der er plads til improvisation og leg. Ikke fordi det nødvendigvis er bedre. Men fordi gæsterne skal mærke ham, forklarer han.

I Portalen i Greve finder han da også en kvinde på rækkerne, der faktisk har boet i netop det kvarter i Albertslund, som han kalder for de riges område. Dem der havde sauna i kælderen og bidet på badeværelset - til vask af de ædlere dele. 

Udgangspunkt i familielivet

Omdrejningspunktet er komikerens eget familieliv, og alt hvad det indebærer.

Dårlig samvittighed, når han henter pizza med børnene på Peter Bangs Vej. Forargelsen over handelsbetingelserne i Fætter BR. Glæden ved at spise kød. Og oplevelser fra familiens safari-ferie.

Han er ikke for fin til at indrømme, at han er præcis lige så inkonsistent i sin børneopdragelse, som alle andre.

At hans principper gerne tilsidesættes for egen personlig vinding. Og at dobbeltmoralen og materialismen trives i hjemmet på Frederiksberg, hvor man gerne investerer i en håndklædetørrer til sit nye badeværelse.

Anders Matthesen er på sin vis ganske gennemsnitlig. Og det fungerer for ham.  

TV 2 Lorry kan i hvert fald godt lide ham uden guiter og paryk. Vi er underholdt af en god gang forstadshumor. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik