Andelsboligforeninger bør udnytte lave renter

Langt de fleste andelsboligforeninger tyer til at afdrage gæld gennem lange fastforrentede lån. Men den lånemodel bør de tage op til overvejelse.

»Det er interessant for foreningerne at undersøge muligheden for at nyttiggøre det massive rentefald, vi har været vidner til i de senere år. Især hvis man som andelsboligforening har overskud på driften,« mener Henrik Grave, rådgiver og indehaver af sitet andelsboligpris.dk. Det skriver dagbladet Børsen.
Han foreslår foreningerne at kigge på tilbud fra forskellige realkreditinstitutter og ad den vej gøre brug af, at renten er faldet. Andelsboligforeningerne har ingen skattemæssig værdi af renteudgifter. Derfor har en rentebesparelse en betydelig værdi.
»Jeg anbefaler, at man tager et lån med en lavere fast rente og med en kortere løbetid og så får gælden afviklet,« siger Henrik Grave.
Lektor ved Syddansk Universitet Morten Skak mener også, at andelsboligforeningerne godt kan overveje at få omlagt deres lån. Ifølge hans overbevisning er Realkredit Danmarks Flexlån T, også kaldet T-lånet, den smarteste udvej. T-lånet er et realkreditlån med variabel løbetid. Man betaler den korte rente, samtidig med at den månedlige ydelse ligger fast.