Andelsboliger undgår chokfald i værdien

Andelshavere i København og Århus kan ånde lettet op. Den offentlige vurdering falder kun med 5-10 procent.

De højt opskruede værdier af andelsboliger i København og Århus bliver ikke skåret ned til sokkeholderne, når SKAT i næste måned frigiver den nye offentlige vurdering. Det skriver Politikens forbrugersite Tjek.dk
Trods frygten for en kraftig nedskrivning af værdien - og dermed risiko for, at endnu flere må se deres gæld overstige værdien - slipper andelshaverne i landets to største byer med et fald på mellem 5 og 10 procent.
Det oplyser skattedirektør Jens Perch Nielsen til Tjek.dk.
»Det overordnede billede er, at vurderingerne i Århus og København falder svagt, det vil sige mellem 5 og 10 procent. Men for den enkelte ejendom kan tallet godt være anderledes«, siger skattedirektøren.
»Det er ikke dramatisk. Prisfaldet på ejerboliger er ikke på samme måde slået igennem på andelsboligerne«, tilføjer Jens Perch Nielsen.
I resten af landet tegner vurderingerne til at blive uændrede eller højere end sidste vurdering i 2006.
Dengang voksede værdien af andelsboligforeningernes ejendomme i hele landet i gennemsnit med 76 procent - og i hovedstaden med 140 procent i gennemsnit.
Det fik mange foreninger til at hæve andelskronen tilsvarende. Og det gav beboerne mulighed for at sælge til højere priser eller belåne boligen langt mere. Men da salget af andele efterfølgende er gået næsten i stå og priserne styrtdykket, sidder en del især nyere andelshavere med en gæld, der er højere end den pris, de kan få for boligen i dag


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik