Andelsboliger hænger fortsat i krisen i København

Langt de fleste andelsboliger i København bliver solgt til under vurderingen. Markedet lider stadig af følgerne af voldsomme prisstigninger for nogle år siden.

Mens det københavnske marked for ejerlejligheder er ved at komme sig, ser det anderledes ud for andelsboligerne.

De har det fortsat svært og kæmper for at få pusten igen. I hele hovedstaden sælges andelsboligerne til en pris, der i gennemsnit er mere end ti pct. under vurderingen. Bedst ser det ud på Frederiksberg, Vesterbro og i Valby. Her bliver lejlighederne i gennemsnit solgt til mellem fem og 15 pct. under vurderingen. I resten af byen bliver lejlighederne solgt til priser, der ligger endnu længere under vurderingen.

Det viser en opgørelse som Realkredit Danmark har lavet for Berlingske Business. Den viser, hvad andelsboligerne rent faktisk bliver solgt til målt i forhold til den maksimale pris, de må sælges til. Det vil sige vurderingen på boligen. Og resultaterne viser tydeligt et marked for andelsboliger i København, hvor langt de fleste sælgere må indstille sig på, at de ikke kan hente den pris hjem, som deres bolig officielt er værd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik