Analyse: Formel 1 i København bliver dobbelt så dyrt

Eksperter i økonomien bag Formel 1 hælder projekt-konsortiums budget af brættet. Helge Sander afviser kritikken.

Det holder ikke, når konsortiet, der forsøger at få Formel 1 til København opererer med et budget på 300 millioner kroner.

Det vurderer analysefirmaet Formula Money, der specialiserer sig i økonomien bag Formel 1, skriver Jyllands-Posten søndag.

Firmaet vurderer på baggrund af blandt andet tal fra Liberty Media, der ejer rettighederne til Formel 1-løbet, at et gadeløb som det, der planlægges i København, i stedet vil koste i omegnen af 580 millioner kroner.

- Det virker næsten umuligt at lave et moderne Formel 1-løb med et budget på 300 millioner kroner, fortæller Christian Sylt, der ejer Formula Money, til avisen.

Lover, at budgettet holder

Han henviser til, at de 19 baner, der danner rammen om Formel 1 i 2019 i gennemsnit betaler 205 millioner kroner alene for selve værtskabet, hvortil kommer udgifter til sikkerhed, lønninger og markedsføring.

Det preller dog af på Helge Sander, der er initiativtager og koordinator bag konsortiet, der forsøger at få Formel 1 til hovedstaden. Han kalder analysen ”urealistisk”:

- Det er klart, at vi ikke har råd eller mulighed for at stable ekstravagante løb på benene som i Baku eller Qatar, men jeg har så meget erfaring med at arrangere events, at jeg med sikkerhed kan sige, at vi ikke kommer til at gå særlig meget over vores budget. Det er i hvert fald helt usandsynligt, at løbet eksempelvis vil komme til at koste 500 millioner kroner, siger Helge Sander til Jyllands-Posten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik