Ammende mor efter Facebook-storm: Man kan godt blive lidt ked af det

Liv Jønsson står - trods de mange negative reaktioner på Facebook - fast: Mødre har ret til at amme deres børn i det offentlige rum.

Det gik ganske fredeligt for sig, da Liv Jønsson og fem andre mødre lørdag ammede deres børn midt på klinkegulvet på Københavns Hovedbanegård.

- Der var selvfølgelig nogen, der kiggede. Det er klart, når nogen sætter sig ned på gulvet i en rundkreds, men ingen gav os negative blikke eller negative kommentarer overhovedet, siger Liv Jønsson til TV 2 Lorry.

Helt anderledes dramatisk gik det for sig, da hun kom hjem og så debatten på TV 2 Lorrys Facebook-side. Søndag aften har 8.900 trykket på synes godt om-knappen, heraf nogen på den rasende smiley – mens over 1.100 har blandet sig i debatten med en kommentar.

- Det gik stærkt, og der var mange negative kommentarer inde på debatten. Men det var egentlig også meningen med det. Vi ville sætte fokus på, at der er nogen, der har store problemer med mødre, der ammer offentligt, siger Liv Jønsson.

Facebook-bruger: I er egoister!

quote Selv om man lader være med at tage det personligt, kan man godt blive lidt ked af det og lidt ramt

Liv Jønsson, mor, København

Alligevel har det overrasket hende, hvor personlige nogle af de negative kommentarerne har været.

- Mon nogen af jer super egoistiske mødre har tænkt på at I måske sårer nogle kvinder, som det ikke er lykkes at få børn. Jeg er en af dem og er ved at være godt træt af jeres egoisme. Prøv at tænke jer om bare engang imellem, der er andre til i det offenlige rum end lige jer, så pak babs og nutte sammen, spørger Ulla Lise Jelshøj eksempelvis. 

- Man skal lade være med at tage det personligt. Nogle af kommentarerne var også bare for at provokere. Jeg ved ikke hvordan man skal kigge på tonen, der er på sociale medier, men selv om man lader være med at tage det personligt, kan man godt blive lidt ked af det og lidt ramt, siger hun.

"Vores børn har brug for at slukke tørsten"

Liv Jønsson mener, at debattørerne gemmer sig bag deres computer- og mobilskærme – hvilket er ganske komfortabelt for dem.

- Hvis nogen var kommet hen og sagt nogle af de ting, der blev skrevet til mig i går, ville jeg komme med en kommentar tilbage og de skulle svare med det samme. Der kan man gemme sig bag skærmen, siger hun, der kort efter sin søns fødsel havde det lidt stramt med at amme uden for hjemmet.

- Jeg var bange for hvad folk ville sige. Det er derfor, jeg er gået ind i den her debat – for at fortælle, at man ikke skal være skræmt over at gå ud og amme offentligt, siger Liv Jønsson.

Reaktionerne får hende ikke til at ryste på hånden.

- Vi mødre skal have lov til at bevæge os udenfor i vores barsel, og vores børn har brug for at få slukket tørsten. Især når de er nyfødte er deres behov for at blive ammet stort. Der kan man ikke lige løbe hen og finde et toilet et eller andet sted, man kan gemme sig, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik