Amino fra Tingbjerg: Vi forældre skal opdrage rigtigt

I 4. afsnit af miniportrætserien ”JA, jeg bor i Tingbjerg” fortæller Amino, hvad hun gør, for at de unge i bydelen ikke skal ende i kriminalitet.

Amino er oprindeligt fra Somalia. Hun er enlig mor til sin 12-årige søn og har fire voksne børn, der alle er flyttet hjemmefra. Hun har boet i Tingbjerg i to år og mener at den københavnske bydel er et dejligt sted -  trods bandekrig og overfald som det Kaj Bageri i weekenden blev udsat for. Sammen med en række andre kvinder er hun frivillig i en forening, der driver lektiecafeen Frirummet. Frirummet hjælper både børn og unge i Tingbjerg, men også deres forældre.

- Forældrene, de lærer hvordan, de skal opdrage børnene og hvordan man opdrager forskelligt i deres hjemlande og her, fortæller Amino i portrættet som kan ses øverst i denne artikel.

Amino ved godt, at nogle forældre ikke opdrager efter danske normer. Det gjorde hun heller ikke selv engang.

- Da jeg kom, havde jeg mange fordomme. Jeg tænkte, når mine børn gik udenfor eller når mit barn gik ud med vennerne, så var det et problem. Så jeg holdt dem hjemme. Men det var ikke så godt, fortæller hun.

I stedet tog hun kontakt til sin sagsbehandler, der fik hende med på et kursus på pædagogseminariet.

- Efter et år blev jeg meget bedre til at opdrage rigtigt, fortæller hun.

Amino er optaget af, at børn og unge i Tingbjerg får en god opdragelse, så de passer deres skole og ikke kommer ud i kriminelle miljøer. Derfor hjælper man i Frirummet også forældrene inden det går galt.

- Hvis en af forældrene har haft et problem, så snakker vi om det, og om hvordan de kan løse problemet inden det bliver større. Vi vil gerne have, at de holder øje med hvad børnene laver. Vi skal håndtere det, og hvis vi ikke kan håndtere det, er det vigtigt, at vi har kontakt til myndighederne, fortæller Amino.

Miniportrættet med Amino vises i aften på Lorrys tv-kanal kl. 19.05 og 22.40.

Du kan også frit se hele serien ”JA, jeg bor i Tingbjerg” her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik