Ambulancerne mangler reddere

Ambulancerne i Region Hovedstaden mangler 50 reddere kun få måneder før den nye ambulanceordning træder i kraft i Region Hovedstaden med Falck og Københavns Brandvæsen ved rattet.

Sidste år kørte der over 60.000 akutte ambulanceture og næsten 200.000 sygetransporter i Region Hovedstaden.

Men i øjeblikket er der færre reddere til at køre ambulancerne end der burde være.

Falck har i alt cirka 500 reddere til at køre Hovedstadens ambulancer, men har ubesatte stillinger.

- Vi mangler 50 reddere, for at kunne køre som vi gerne vil, siger Louis Illum Honoré, Kommunikationschef, Falck til TV 2 Lorry.

Fra første februar vil Falck stå for omkring 65 procent af alle ambulancekørsler i regionen og Frederiksberg Brandvæsen for de sidste 35 procent.

I Region Hovedstaden understreger man, at det er de firmaer, der står for driften, der skal sikre, at der er tilstrækkelig mange reddere.

- Alle ambulanceberedskaber, som skal leveres under de gældende kontrakter, er på gaden, som de skal være, med den bemanding det kræver, og Region Hovedstaden har ingen grund til at tro, at vores leverandører ikke kan leve op til den indgåede kontrakt, skriver Region Hovedstaden til TV 2 Lorry.

Hos Falck klarer man situationen ved at lade de ansatte reddere arbejde over. Falck afviser, at de manglende reddere, går ud over sikkerheden.

- Det er jo ikke noget patienterne mærker derude, fordi vi kommer jo når der er brug for ambulancer. Hvis man falder om med et hjertestop, eller har andre problemer, som gør at man ringer 112, men så kommer vi jo og hjælper, siger Louis Illum Honoré, Kommunikationschef, Falck til TV 2 Lorry.

En af forklaringerne på, at der er mangel på reddere er, at de flygter fra et presset arbejdemiljø.

Ambulancetjenesten i Danmark kom første gang i udbud i 2008.

I Region Hovedstaden bliver ambulancekørslen genforhandlet hvert sjette år.

Falck, Frederiksberg og Københavns Brandvæsen har siden 2009 stået for ambulancekørslen. Fra 1. februar næste år deles Falck og Københavns Brandvæsen om opgaven.

Lige siden ambulancerne kom i udbud, er ambulancereddernes hverdag blevet mere og mere presset.

Sådan lyder, det fra tillidsmænd fra Frederiksberg og Københavns Brandvæsen.

- Der bliver skruet lidt for hver gang og til sidst bliver folk trætte af det, og så finder mand noget andet, siger Dennis Thorbech Christensen, tillidsmand for amulanceredderne I Frederiksberg Brandvæsen.

En stor stressfaktor er, at selskaberne får alle ambulancer i udbud hver 6 år. Hver gang risikerer ambulanceredderne at miste deres job.

- Usikkerheden omkring hvor de skal arbejde henne og hvilke forhold de bliver budt, det gør at mange siger, at de ikke vil være med længere, siger Thomas Brücker tillidsmand, Københavns brandvæsen.

De pressede arbejdsvilkår betyder især, at mange ældre medarbejdere forlader jobbet.

- Når de har kørt ambulance hos os 10-15 siger de, jeg skal finde på noget andet at lave, eller også skal jeg et andet sted hen. Det er rigtig ærgeligt, ikke mindst for de unge som skal lære af dem, Dennis Thorbech Christensen, tillidsmand for amulanceredderne I Frederiksberg Brandvæsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik