Ambitiøs plan for Nordkysten

Nordkysten: Der er udarbejdet et skitseprojekt om Nordkystens Fremtid, som både skitserer løsninger for kystsikringen - og for udvikling af turistfaciliteter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gevinst: 1,87 milliard kroner alene i værdistigninger på Nordkystens sommerhuse. Regning: I hvert fald 140 millioner kroner til kystsikring, sandfodring og investering i bedre adgang og infrastruktur langs den 57 kilometer lange kyst.

Det regnestykke med mange ubekendte er i spil i de tre Nordkystkommuner, Helsingør, Halsnæs og Gribskov - som netop er ved at behandle et storstilet skitseprojekt, »Nordkystens fremtid« udarbejdet af Hasløv og Kjærsgaard Arkitekter I/S.

- Skitseprojektet viser, hvor der skal sandfodres, og hvor vi skal sikre med hård kystsikring, men også hvordan vi indarbejder rekreative formål.

Nu skal vi i dialog med kystlavene og de mange husejere, der bor ned mod vandet. Det er et stort puslespil, og vi skal finde ud af, hvor man skal gå i gang først, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K). Ikke mindst skal der findes samarbejdsmodeller og finansieringen skal fordeles.

- En løsning er dyr, og man kan ikke bare dele regningen ud på de tre kommuner. De private husejere skal være med - hvad de jo allerede er i dag, hvor strandhusejerne betaler store summer for kystsikring. Med rapporten har vi et udgangspunkt for at gå i samme retning og gøre tingene i den rigtige rækkefølge, så man ikke sandfodrer ét sted, og sandet så bare forsvinder, og man er lige vidt, siger borgmesteren ifølge avisen.

Formanden for teknisk Udvalg i Gribskov, Bo Jul Nielsen (S) mener også, at den store løsning er uoverkommelig for lokalområdet.

- Vi må undersøge mulighederne for, hvordan staten, Region Hovedstaden og EU kan medvirke. For eksempel ved at vi via Region Hovedstadens og kommunernes EU-kontor undersøger muligheden for projektstøtte. Det er set ved strandpromenader i Sydeuropa, så hvorfor ikke her, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik