Amagermanden nægter alle anklager

Mange tilhørere måtte gå forgæves, da Københavns Byret onsdag tog hul på sagen mod den såkaldte Amagermand.

Trappen op til Københavns Byrets retssal 36 var onsdag formiddag tæt pakket med folk, der ville overvære sagen mod den 46-årige såkaldte Amagermand.
      Langt de fleste måtte dog se i øjnene, at de gik forgæves, da der simpelthen ikke var plads i retssalen.
      De fik derfor ikke set den middelhøje, veltrænede mand med det mørke hår tage plads ved siden af sin forsvarer og med korslagte arme høre anklager Anne Birgitte Stürup læse det højst usædvanlige anklageskrift op.
      Ifølge anklagemyndigheden er den 46-årige MLH den værste serieforbryder herhjemme i nyere tid.
      Gennem 23 år har han angiveligt dræbt to kvinder og voldtaget syv andre.
      I retten nægtede han sig gennem sin forsvarer skyldig i de grove anklager. Siden sin anholdelse i november sidste år, har han nægtet at udtale sig til politiet, men hans forsvarer har tidligere sagt, at han vil udtale sig under retssagen.
      Politiet kom på sporet af manden, da man efter en voldtægt i en haveforening på Amager i efteråret 2010 fandt et kondom med dna-spor. Efterfølgende begyndte politiet at granske gamle sager.
      Via dna-profilen fandt man ud af, at gerningsmanden bag voldtægten med stor sandsynlighed var identisk med gerningsmanden bag flere andre voldtægter og to drab. Sidenhen viste dna-profilen at matche Amagermandens.
      Retssagen løber over 13 dage, og man forventer en dom den 22. december. Inden da skal ikke færre end 42 vidner afgive forklaring i retten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik