Amagermanden kræves i fængsel på livstid

To drab og seks voldtægter bør give fængsel på livstid, mener anklager. Nej siger forsvarer - højst 16 år.

Marcel Lychau Hansen, også kendt som Amagermanden, skal tilbringe resten af livet i fængsel. Det mener i hvert fald anklager Anne Birgitte Stürup, som mandag eftermiddag fremførte sin påstand ved Københavns Byret.

Mandag formiddag kendte retten Amagermanden skyldig i to drab og seks voldtægter eller voldtægtslignende overgreb, mens han blev frifundet for et tilfælde af voldtægt.
- Udgangspunktet for et "normalt" drab er fængsel i 12 år, for et rovmord eller et seksuelt drab er udgangspunktet fængsel i 14 til 16 år, indledte Anne Birgitte Stürup.

Som et eksempel på et seksuelt drab nævnte Stuürup det såkaldte Maria-drab, hvor en ung kvinde blev dræbt nytårsnat i 2010 i Herning. Gerningsmanden fik 16 års fængsel.
- Her har vi at gøre med to drab og flere voldtægter og et forsøg på brandstiftelse, så det er klart, at påstanden må være fængsel på livstid, sagde Anne Birgitte Stürup.

Amagermandens forsvarer, Jakob Lund Poulsen, mener dog, at straffen bør være mildere end livstid.
- Jeg mener, retten bør idømme en tidsbestemt straf, lød det fra forsvarsadvokaten.
Hans begrundelse var blandt andet, at de to drab, som efter straffelovens bogstav er dem, der kan udløse livstidsstraffen, ligger så langt tilbage i sagen.

Hans procedure var usædvanlig kort. Den varede i mindre end to minutter. Normalt ser man ellers forsvarsadvokater henvise til tidligere domme for at overbevise retten om, at den tiltalte bør straffes så mildt som muligt.
Jakob Lund Poulsen henviste ikke til en eneste dom, og dermed er det sandsynligt, at retten vil idømme lovens strengeste straf, når dommen i sagen falder torsdag den 22. december klokken 10.
En tidsbestemt straf vil i dansk ret sige fængsel i højst 16 år.

Vælger retten at idømme Amagermanden en livstidsstraf, vil han tidligst kunne håbe på prøveløsladelse om 12 år. Dog er det sandsynligt, at der på grund af sagens karakter vil gå længere tid.
Livstidsfangen Palle Sørensen sad knap 33 år i fængsel for drabene på fire politifolk tilbage i 1965.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik