Amagerbankaktionærer samler sig i forening

Amagerbankens aktionærer samler sig i forening. De er parate til et eventuelt erstatningskrav mod banken.

Amagerbankens aktionærer rotter sig sammen. Det er Dansk Aktionærforening, der er ved at samle den krakkede banks aktionærer, så de kan stå sammen, hvis opgøret om bankens krak ender i en retssag.

Siden gruppen blev oprettet mandag aften, har næsten 2000 aktionærer i Amagerbanken registreret sig, skriver Politiken.dk. Og antallet overvælder aktionærforeningen.
- Det er helt vildt. Vores system er ikke engang beregnet til så mange mennesker, siger Jens Møller Nielsen, chefredaktør i Dansk Aktionærforening.

Den krakkede Amagerbanken har 70.000 aktionærer.
- Det er klart, at det er kun en brøkdel af det samlede antal, men i Danmark er det meget svært for aktionærerne at finde hinanden, så det er meget godt, at folk samler sig her, siger Jens Møller Nielsen til netavisen.

Da bankTrelleborg og Roskilde Bank krakkede i 2008, gik aktionærerne også sammen for at stå stærkere i en retssag.
Aktionærerne i bankTrelleborg anlagde en retssag mod Fonden for banken, Sydbank og Finanstilsynet.

Den sag blev afgjort i Østre Landsret i december 2010, og aktionærerne fik medhold, men ikke den erstatning på op imod 200 millioner kroner, som de havde krævet.

For aktionærerne i Roskilde Bank endte sagen helt uden nogen afgørelse. Civilstyrelsen og procesbevillingsnævnet afviste begge at give fri proces til aktionærerne, som derfor ikke kunne køre retssag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik