Borgerrepræsentationen har vedtaget et forslag, som indebærer, at byggemulighederne på det område, som i dag er fredet og udlagt til campingplads, skal undersøges. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Amager Fælleds skæbne afgøres først efter valget

Først efter kommunalvalget har Københavns Kommune undersøgt andre byggefelter til omdiskuteret boligbyggeri.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er torsdag aften enige om, at kommunen skal forsøge at finde et nyt byggefelt til det meget omdiskuterede lejlighedsbyggeri, som skulle bygges på Amager Fælled.

Borgerrepræsentationen har således vedtaget et forslag, som indebærer, at byggemulighederne på det område, som i dag er fredet og udlagt til campingplads, skal undersøges, skriver Ritzau.

Samtidig skal potentielle byggemuligheder på andre arealer ejet af Københavns Kommune eller By & Havn screenes.

Læs også By & Havn frikendes for paddemassakre på Amager Fælled

Undersøgelse færdig i 2018

Undersøgelsens resultater ligger først klar i begyndelsen af 2018. Det betyder, at der ikke kommer til at være en afklaring på byggeprojektet før efter kommunalvalget.

De eksisterende byggeplaner på Amager Fælled blev stoppet i begyndelsen af september, og planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

Det skete, efter at Venstre og De Konservative trak støtten til planerne, og overborgmester Frank Jensen (S) indså, at der ikke længere var flertal.

Læs også Amager Fælleds Venner jubler over Frank Jensens kovending

I 1994 blev anvendelsen af området til byggeri besluttet. Området blev solgt for at finansiere metrobyggeriet.

På talerstolen slog Frank Jensen torsdag aften fast, at 'byggeriet på strandengen er et lukket kapitel', skriver Berlingske.

Han opfordrede samtidig til, at Borgerrepræsentationen tager ansvar for at finde en ny byggegrund, så regningen på omkring 1,7 milliarder kroner for metrobyggeriet kan blive betalt.

- En ting, som ikke forsvinder, blot fordi der er gået 22 år; det er gæld, sagde han.