Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Amager Fælled skal shines op

Amager Fælleds Venner frygter for, at organisk materiale vil ødelægge plante- og dyrelivet på fælleden. Derfor vil de nu rydde op på Amager Fælled.

Efterladte træer, barkflis og andet organisk materiale lyder måske ikke ligefrem farligt. Men spørger man Amager Fælleds venner, så er alle disse organiske materialer skadelige for fælleden.

Materialerne vil efter vores overbevisning være med til at tilføje væsentligt kvælstof til en i forvejen kvælstoffattig jord og dermed ødelægge den eksisterende biotop og levegrund for en masse planter, svampe og dyr i området

Amager Fælleds Venner

- Materialerne vil efter vores overbevisning være med til at tilføje væsentligt kvælstof til en i forvejen kvælstoffattig jord og dermed ødelægge den eksisterende biotop og levegrund for en masse planter, svampe og dyr i området, skriver Amager Fælleds venner på facebook.

By og Havn uenig

Det var i forbindelse med en VVM undersøgelse sidst i august, at man ryddede et spor på sammenlagt ca. 9.500 m2. Her fandt man altså ud af, at de organiske materialer var skadelige for plante- og dyreliv.

Men By og Havn samt Miljøministeriet er uenige med Amager Fælleds venner.

- Derfor er dette materiale ikke blevet fjernet, skriver Amager Fælleds venner.

Læs også Amager Fælleds skæbne afgøres først efter valget

Oprydning vil forbedre miljøet

Vi mener, at fjernelse af flis vil have positiv effekt, så der kan dannes vegetation.

Amager Fælleds Venner

På baggrund af undersøgelsen vil Amager Fælleds venner nu gå i arbejdstøjet og få fjernet materialet fra fælleden. Søndag d. 29. oktober er der sørget for fællesoprydning, hvor vennerne kan medbringe river, greve, høtyve, skovle, trillebøre og handsker.

- Vi mener, at fjernelse af flis vil have positiv effekt, så der kan dannes vegetation, skriver de.

Selv om By og Havn er uenige i, at det organiske materiale er skadeligt for dyre- og plantemiljøet, har de givet tilladelse til, at Amager Fælleds Venner kan foretage den naturpleje, som de anser for nødvendigt på arealet.

Læs også Amager Fælleds Venner jubler over Frank Jensens kovending