Amager får 55 millioner til samlet naturpark

Nordea-fonden giver 55 millioner kroner til udviklingen af en stor naturpark på Amager. Formålet er at få en attraktion i internationalt format.

Hvis du ikke er så meget til friluftsliv, fordi du måske synes, det er lidt for besværligt, eller at den der natur er lidt for langt væk, så er det lige dig, som projektet Amager Naturpark, er rettet imod.

Naturpark Amager er navnet på projektet, der skal smelte byen sammen med naturen og lokke flere ud i det grønne. Naturparken er netop blevet tildelt 55 mio. kr fra Nordeafonden, og dermed er drømmen og en samlet naturpark på Amager et skridt nærmere.

De mange millioner skal bruges til at samle alle offentlige naturområder på Amager til en stor og samlet naturpark midt i byen.  Ambitionen er, at den skal være over dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København.

- Området er en lidt overset naturperle, som vi nu forvandler til byboernes grønne og rekreative åndehul. Vi er stolte af at kunne støtte Naturpark Amager, fordi vi tror på, at den vil skabe nyt liv og forhåbentlig mange gode liv for byboerne. Der er lagt op til mange nye og spændende oplevelser i en natur, der er så nær, at den faktisk ligger lige uden for millionbyens hoveddør, siger Mogens Hugo,  der er bestyrelsesformand for Nordea-fonden, til Naturstyrelsen.

Naturparken består af Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Sydamagers kystlandskab. 

Det er et partnerskab bestående af Naturstyrelsen, Københavns kommune, Tårnby kommune, Dragør kommune og By & Havn, der står bag projektet Naturpark Amager. Partnerskabet ønsker at skabe en attraktion i verdensklasse til glæde for Hovedstadsområdets borgere.

Håbet er at mange flere vil bruge naturen, også folk der normalt ikke benytter sig så meget af friluftslivet. For selvom det naturparken på Amager ligger i et af Danmarks tættest befolkede områder og kun to kilometer fra Rådhuspladsen, så har området kun omkring 1 million besøg om året.

Til sammenligning har Dyrehaven 7 millioner besøg om året. Målet er foreløbig at øge besøgstallet til to millioner i år 2020.

Med millionstøtten fra Nordea-fonden vil man kunne lave konkrete tiltag som:

Grønne hovedindgange, der fører ind til naturoplevelser med fx shelters til overnatninger og nye stisystemer, der fører de besøgende til ukendt land.

Blå hovedindgange, der åbner for søsiden, med naturlige havne og bådebroer. Der foreligger blandt andet et forslag om en lang træpromenade, hvor der bliver plads til teater, musik, badning, fiskeri m.m.

Men der er altså ikke langt en konkret plan for alle millionerne endnu, de konkrete faciliteter bliver ifølge Naturstyrelsen fastlagt gennem borgerinddragelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik