Alvorlige drengestreger: To mindreårige stjal for 10.000 kroner

Drengene blev pågrebet på fersk gerning af politiet.

Nordsjællands Politi fik tirsdag formiddag et af de opkald, de har fået mange gange før: To butikstyve var på spil i den lokale Føtex i Kokkedal.

Alligevel må synet, der mødte dem, have været lidt ud over det sædvanlige.

Politiet pågreb nemlig to drenge på henholdsvis 15 og bare otte år med tyvekoster for i alt 10.000 kroner.

Det skriver Lokalavisen. 

Drengene, der blev anholdt for organiseret butikstyveri, begik tyveriet ved, at den ældste af drengene gik ind i Føtex og samlede varer sammen.

Herefter sendte han tyvekosterne med den bare otte-årige dreng ud af butikken, oplyser politikommissær Bruno Witting-Hansen fra Nordsjællands Politi.

Herefter skjulte den otteårige de værdifulde koster bag en container, men det blev opdaget af personalet i Rema1000, der ligger lige ved siden af Føtex.

- Da drengen var gået ind for at hente den næste omgang varer, fjernede personalet de stjålne tyvekoster og kontaktede politiet, siger Bruno Witting-Hansen til Lokalavisen og fortsætter:

- Da han kom tilbage til skjulestedet igen, kunne vi anholde begge drenge. 

Ifølge Nordsjællands Politi nåede drengene at stjæle for i alt 8.000 kroner, og da de blev pågrebet, havde den 15-årige varer for omkring 1.800 kroner på sig.

Dermed stjal de unge forbrydere for cirka 10.000 kroner i alt.

Efter anholdelsen blev drengene bragt til politistationen i Helsingør, hvor de blev overdraget til de sociale myndigheder.

Mens den otte-årige er under den kriminelle lavalder, gælder det ikke for den 15-årige. Dermed kan han straffes for tyverierne.

Politiet oplyser ikke, hvilke varer de to drenge stjal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik