Alvorlig tiltale: Sygeplejerske voldtog fuld patient på akutmodtagelse

En ung kvinde var for beruset til at modsætte sig voldtægt, da hun i december 2017 blev indlagt på Akutmodtagelsen.

En mandlig ansat på et hospital i København er blevet tiltalt for at have voldtaget en patient, der var indlagt på hospitalets akutmodtagelse.

Det skriver BT, som har fået aktindsigt i anklageskriftet. 

Avisen beretter, at den tiltalte i sagen havde skaftte sig 'samleje eller andet seksuelt forhold end samleje' med den unge kvindelige patient, der var stærkt beruset og sov under dele af overgrebet.

Derfor var hun ude af stand til at modsætte sig handlingen.

quote Han skal have en hårdere straf, da han har misbrugt sin stilling

Søren Harbo, anklager

Ifølge anlageskriftet har den tiltalte angiveligt befølt kvindens vagina og baller, hvorefter han både indførte fingre og siden sin penis i den unge kvinde.

Kvinden lå i aflåst sideleje på akutmodtagelsen, efter hun var blevet bragt til hospitalet i ambulance. 

Anklager Søren Harbo oplyser til BT, at tiltalte erkender sig skyldig i blufærdighedskrænkelse overfor patienten. Hans forklaring er dog afgivet for lukkede døre.

- Sådanne typer voldtægter kan straffes med op til 1 år og to måneders fængsel, men det er klart, at det er anklagemyndighedens opfattelse, at han skal have en hårdere straf, da han har misbrugt sin stilling, tilføjer anklageren til BT.

Overgrebet fandt sted den 9. december 2017, hvor kvinden kom på hospitalet, fordi hun var stærkt beruset.

Midt under voldtægtet vågnede den unge kvinde og opdagede, hvad der skete. Herefter løb hun ifølge Ekstra Bladet skrigende ud på gangen, hovrefter politiet blev tilkaldt og den mandlige sygeplejerske blev anholdt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik