Alternativet om romaproblem: Vi kan ikke straffe os ud af fattigdom

Problemet med udenlandske hjemløse i København kan løses ved at afkriminalisere tiggeri, mener Alternativet. Stik imod regeringens planer.

Afkriminaliser tiggeri, opret et transithus for udenlandske hjemløse og giv gratis adgang til offentlige toiletter. 

Sådan lyder blot nogle af forslagene fra Alternativet efter de seneste ugers debat om udenlandske hjemløse, der tigger og skaber utryghed i København.

Det skriver P4 København.

Der er nemlig behov for en helt anden tilgang til udenlandske hjemløse, siger Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet.

- Der er masse symbolpolitik, der får os til at fremstå handlekraftige, uden at vi gør noget ved det her og de forskellige grupper mennesker, det drejer sig om, siger han til P4 København,

Det er kun to uger siden, at regeringen kom med et forslag, der skal fordoble og skærpe straffen for utryghedsskabende tiggeri fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel.

Men fængselsstraf og bøder er ikke den rette løsning, siger Rasmus Nordqvist (Å).

- Vi kan ikke straffe os ud af fattigdom. Det er dyrt at smide folk i fængsel, og i stedet kunne man bruge pengene på for eksempel nogle af de transitprogrammer i Københavns Kommune, som er bedre og billigere, siger han. 

Både Overborgmester Frank Jensen (S) og Socialborgmester Jesper Christensen (S) i København sagde så sent som i sidste uge, at de gerne så Staten bidrog til kommunens såkaldte transitprogram, der blandt andet hjælper de hjemløse med at rejse tilbage til deres hjemland.

Og det kunne der være råd til, hvis regeringen droppede deres forslag om at skærpe straffen for tiggeri, siger Rasmus Nordqvist (Å). 

- Vi ved, regeringen har vurderet, at deres lovforslag vil koste otte millioner kroner, og der siger vi, at de otte millioner, og der siger vi, at de otte millioner kan bruges meget bedre blandt andet ved at støtte transitprogrammet, siger han til P4 København.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere