Alternativet-kandidat var del af "Anna Ansvarsløs"-kampagne

Alternativet-politiker var med i kampagnen "Anna Ansvarsløs" der kritiserede den tidligere borgmester Anna Mee Allerslev arbejde - men endte som personhetz.

- Det kan godt være, jeg får et par ridser i lakken for det, erkender Troels Christian Jakobsen overfor Berlingske.

quote Det kan godt være, jeg får et par ridser i lakken for det

Troels Christian Jakobsen, kandidat, Alternativet København

Han stiller op til det kommende kommunalvalg for Alternativet i København - og så har han været en del af den meget omdiskuterede kampagne mod Anna Mee Allerslev, der gik under navnet "Anna Ansvarsløs".

Kampagnen skulle kritisere den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester for at være passiv i forhold til kommunens regler for førtidspensionister og kronisk syge personer.

I stedet udviklede kampagnen sig til beskyldinger fra den nu tidligere borgmester om personhetz, særligt efter falske valgplakater blev spredt i Københavns gader. 

Bag kampagnen stod borgere fra grupperne Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne, der føler sig klemt i beskæftigelsessystemet i København.

Grupperne har tidligere arrangeret flere demonstrationer foran Københavns Rådhus med slaglinjer som "Aktion #AnnaAnsvarsløs", skriver Berlingske.

 
 
Foto: TV2 Lorry

Næstformanden i gruppen Jobcentrets Ofre er Troels Christian Jakobsen, der er kandidat for Alternativet i København ved det kommende kommunalvalg.

Desuden har han været en aktiv del af kampagnen mod Anna Mee Allerslev, ligesom han har arrangeret flere demonstrationer, skriver Berlingske.

En ny politisk kultur og "smædekampagne" er OK

I Alternativets partiprogram fremgår det som et særskilt punkt, at partiet ønsker en ny politisk kultur.

"Alternativet ønsker et Danmark med en dynamisk og involverende politisk kultur. En kultur, som kan bygge en demokratisk bro mellem borgerne og de folkevalgte," står der blandt andet. 

Er det i orden at gå så meget til en politikers person?

- Der er i hvert fald mange, der synes, det er et problem. Jeg har også fået ballade for det, fordi jeg kommer fra Alternativet. Når jeg selv formulerer mig på min egen profil, kalder jeg hende ikke "Anna Ansvarsløs", men jeg mener bestemt, at det er værd at tale om en politikers ansvar. Og jeg synes gerne, vi må tale om politikere som personer, fordi de har et personligt ansvar, siger Troels Christian Jakobsen til Berlingske.

quote Jeg mener, at der er tale om en berettiget kritik af Anna Mee Allerslev og af hendes personlige ansvar for Beskæftigelsesforvaltningen

Troels Christian Jakobsen, kandidat, Alternativet København

Alligevel mener kandidaten ikke, at kampagnen er hverken forkert eller ved siden af.

- Jeg mener, at der er tale om en berettiget kritik af Anna Mee Allerslev og af hendes personlige ansvar for Beskæftigelsesforvaltningen, siger han til avisen.

Troels Christian Jakobsen, synes du, kampagnen er forenelig med ønsket om en ny politisk kultur?

- Ja. Det kan godt være, jeg får et par ridser i lakken for det, og det kan godt være, at jeg engang imellem kommer til at træde en lille smule over stregen. Men det tager jeg gerne med, for det væsentlige er at stå solidarisk sammen med de borgere, som er udsatte og svage, og som alligevel vælger at kæmpe, siger Alternativet-kandidaten til Berlingske. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik