Altan-regler ændres efter kritik

Efter kritik i flere medier har Københavns Kommune valgt at se altan-reglerne igennem igen. Det skal nemlig være nemmere at få altan i København.

Altaner er populære hos københavnerne, meget populære endda.

Stadig flere ønsker at få hængt det lille stykke udendørsareal på lejligheden, men det kan være svært at få lov til.

Derfor vedtog et enigt Teknik- og Miljøudvalg sidste år et sæt nye vejledende retningslinjer, der skulle gøre det nemmere at få tilladelse til altaner i hovedstaden.

Samtidig blev det besluttet, at der skulle udvikles en såkaldt lysberegner, der kunne sikre en ensartet vurdering af forringelserne af dagslyset i de underliggende lejligheder.

Siden de nye retningslinjer trådte i kraft den 1. november har en række boligforeninger imidlertid oplevet problemer med at få deres altanprojekter godkendt.

De private altanfirmaer mener, at det skyldes, at lysberegneren er forsimplet og unødigt restriktivt.

Samtidig har det vist sig, at den nye lysberegner er svær at forstå og anvende for både boligforeninger og altanfirmaer.

Derfor har lysberegneren virket stik mod det politiske ønske. Og det er selvfølgelig ikke godt nok, konkluderer teknik- og miljøborgmester fra Enhedslisten, Morten Kabell.

- Det er et enigt udvalg, der står bag beslutningen om, at det skal være nemmere for københavnerne at ansøge om og få tilladelse til nye altaner. Derfor er det selvfølgelig også frustrerende, at de nye retningslinjer og lysberegneren har fået den stik modsatte effekt. Det er ikke godt nok, og det må forvaltningen rette op på hurtigst muligt, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Teknik- og Miljøudvalget drøfter sagen på sit møde mandag den 18. januar klokken 15.

Herefter vil kommunen gå i dialog med de private altanfirmaer for at gøre brug af deres viden og erfaringer forud for en justering af retningslinjerne.

Derfra vil udvalget tage en ny politisk beslutning, før de nye retningslinjer kan træde i kraft.

Københavnere med altandrømme kan derfor se frem til mere ventetid, før altanerne kan bestilles.

- Det er selvfølgelig stærkt beklageligt, at en række københavnere må vente med at få deres ansøgninger om nye altaner behandlet. Derfor har jeg også understreget overfor min forvaltning, at arbejdet med de nye retningslinjer skal have højeste prioritet, siger Morten Kabell.

Forvaltningen har i øjeblikket 75 ansøgninger om nye altaner liggende.

Den endelige behandling af disse sager er nødt til at afvente den politiske beslutning om en justering af retningslinjerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik