Alt under kontrol efter gasbrand

Nytårsaften blev Egøjevej i Køge lyst op af andet end bare fyrværkeri. En voldsom gasbrand rystede beboerne i området, men allerede nu er arbejdet med at reparere gas- og vandrør i fuld gang, skriver DAGBLADET Køge.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen om, at der var gået ild i en gasledning blotlagt i forbindelse med en fjernvarmeudgravning klokken 20.30 Nytårsaften. Branden udviklede sig til en 10 meter høj stikflamme, der brændte kraftigt nok til at smelte nærtstående vejskilte, og alt i en radius af fire-fem meter fra stikflammen brændte til aske.

Til alt held kom ingen dog til skade ved branden, der heller ikke fik fat i naboejendommene. Af sikkerhedsmæssige årsager besluttede Redningsberedskabet og politiet i forening, at beboere indenfor en radius af 50 meter i en kort periode blev evakueret fra deres boliger svarende til 15-20 personer.

Branden kom dog allerede klokken 21.30 under kontrol. Vand og gas var dog afskåret fra nogle af husene i området efter branden.

- Alle har vand igen nu, men folk stod vel uden vand i omkring otte timer. Vi er lige nu i gang med at grave rørene fri og måle materialer op derovre, så i morgen er alt repareret og normalt igen, siger driftsleder på Køge Vandværk, Jesper Jensen.

HMN-Naturgas fortæller, at ganske få husstande - sandsynligvis færre end fem - fortsat mangler gas.

- Vi er i kontakt med dem allesammen, og vi har tilbudt dem alternativ varme. Status er den, at vi i dag gennemfører det nødvendige gravearbejde til de sidste huse, og senest i morgen ved middagstid er det repareret, siger sikkerhedschef hos HMN-Naturgas.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere