Almene boliger på slagteriskolen i Roskilde

Det bliver Boligselskabet Sjælland, der kommer til at stå for udviklingen af den gamle skoleslagterigrund tæt ved Roskilde Station.

Boligselskabet har købt ejendommen for 40 millioner kroner og planlægger at opføre almene boliger på en del af området.

Developer- og entreprenørselskabet KPC får ifølge Dagbladet Roskilde mulighed for at opføre private boliger, erhverv mv. på andre dele af området.

Det gamle skoleslagteri på Køgevej 4-6 skal rives ned for at gøre plads til alt det nye.

Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) jubler over, at det blev Boligselskabet Sjælland, der løb med den attraktive byggegrund.

- Selv om hele Roskilde Kommune er attraktiv, er der et særligt stort pres på Roskildes bymidte, når man taler boliger, så det bliver sværere og sværere at finde en bolig i Roskilde by, som er til at betale.

- Dette her skaber håb om, at Roskilde bliver ved med at være en by for alle, siger hun.

Der kommer sandsynligvis til at ligge et par hundrede nye boliger på den gamle slagterigrund.

Ud over almene boliger kan det blive erhvervslokaler, samt private boliger side om side med Boligselskabet Sjællands almene boliger.

Før byggeriet kan gå i gang, skal der laves en lokalplan for området. Det betyder at der kommer til at gå et par år, før de første beboere flytter ind.

Det gamle skoleslagteri på Køgevej 4-6 har længe været en økonomisk belastning for Slagteriskolen, da der ikke har været købere til grunden, der ville betale en ordentlig pris.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik