Almedin-sponsor trækker tilbud tilbage

Den anonyme sponsor, der i oktober tilbød at sikre Almedin Fejzic økonomisk i tre år, må trække sit tilbud tilbage.

En anonym sponsor, der i oktober tilbød at sikre Almedin Fejzic økonomisk frem til hans studentereksamen, har trukket sit tilbud tilbage. Det har han meddelt rektor på Frederiksværk Gymnasium, Johnny Simonsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Forklaringen er todelt. Det er først nu, at man fokuserer på den her plan B, selvom hans forslag i virkeligheden kom for lang tid siden. I mellemtiden har han brugt sine penge på blandt andet nogle projekter i Nigeria, siger Johnny Simonsen til Frederiksborg Amts Avis.

Den anonyme sponsor tilbød at betale et tre-årigt ophold i Danmark for Almedin Fejzic, så den udviste bosnier kunne gøre sin gymnasieuddannelse færdig. Tilbuddet kom i forbindelse med, at eleverne på Frederiksværk Gymnasium indsamlede penge for at hente Almedin tilbage til skolen på udveksling.

Ideen om udveksling strandede, da Almedin ikke opfyldte reglerne om at være påbegyndt en ungdomsuddannelse i hjemlandet, inden han var 14 år. Mandag i denne uge kom den anonyme sponsor dog pludselig ind i billedet igen, fordi Almedin og hans familie overvejede, om Almedin skulle gå solo og søge midlertidig opholdstilladelse til sig selv på grund af studierne på Frederiksværk Gymnasium.

Almedin Fejzics værtsfamilie i Hundested ærgrer sig over, at tilbuddet ikke længere står ved magt. Familien Koefoed slår dog også fast, at det ikke er sikkert, at Almedin ville tage imod det.

- Det er et fantastisk tilbud, Almedin har fået, men det var ikke et tilbud, som holdt for evigt. Der lå samtidig en mulighed i det for, at det ville skille familien ad. Der er svære beslutninger forbundet med det, siger Lasse Koefoed til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Jeg tror egentligt, at vi helst bare have, at det er den samlede families sag, der er fokus på. Sagen står på Himzo og humanitært ophold, men med til sagen hører også, at der er tale om to velintegrerede børn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik