Allerød smækker kassen i

Den økonomiske situation ser nu ud til at være så alvorlig for Allerød Kommune, at et øjeblikkeligt udgifts- og ansættelsesstop er nødvendigt, indtil budgettet bliver vedtaget i oktober. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Piben havde ellers en anden lyd i sidste uge, da de kommende besparelser på mindst 50 millioner kroner første gang var oppe at vende i økonomiudvalget. Dengang blev det besluttet, at man ventede med at reagere på besparelserne til august, når sommeren var overstået, og kommunens forvaltning havde fremarbejdet fornuftige løsningsforslag. Det er dog ifølge borgmester Jørgen Johansen (K) ikke længere en holdbar løsning.

- Vi har fået flere tal fra Kommunernes Landsforening i løbet af ugen, som viser påvirkningen frem til 2015. Blandt andet i forhold til grundskylden, hvor vi får færre penge fra, end vi først havde troet. Så nu har vi besluttet, at det er nødvendigt at tage mere drastiske skridt i forhold til besparelserne, siger han.

Borgmesterens nye tilgang til besparelserne forvirrer flere af de byrådspolitikere, der siden økonomiudvalget har kæmpet for at komme i gang med besparelser hurtigst muligt.

- Vi har fra starten prøvet på at få folk til at indse, at der var behov for øjeblikkelig handling, men det var der ikke opbakning til. Derfor er det meget overraskende, at borgmesteren melder det her ud nu, inden vi har haft møde om det. Men det er da prisværdigt, at direktionen og borgmesteren har set alvoren i situationen, siger John Jensen, kultur- og idrætsudvalgsformand og medlem af partiet Det Nye Allerød.

Stoppet kommer til at gælde frem til den 10. oktober 2014, hvor det korrigerede budget for 2014 og det nye budget 2015-2018 er vedtaget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik