Alle partier med i budgetaftale i Region Sjælland

Efter omkring fem timers forhandlinger mellem gruppeformændene for partierne i Region Sjællands regionsråd blev de torsdag aften enige om, hvordan regionens budget på godt 16 milliarder kroner for næste år skal skrues sammen, skriver Sjællandske.

:Socialdemokraterne og SF har tilsyneladende valgt at imødekomme de borgerlige partier, som ved førstebehandlingen efterlyste et mere robust budget, som er mindre sårbart over for tillægsbevillinger i løbet af året. Både Venstre, Konservative og Radikale hæftede sig ved, at regionen har et kassetræk på 440 millioner kroner i år, og at det ikke kan blive ved med at gå.
På den anden side har navnlig SF villet undgå flere direkte fyringer på sygehusene, end dem der allerede er en del af genopretningsplanen for regionens økonomi.

Nu er parterne nu blevet enige om at gøre regionens budget mere robust end det budgetforslag, der blev førstebehandlet af regionsrådet for to uger siden, skriver Sjællandske.

- Det er glædeligt, at vi har fået en aftale, der genopretter balancen i Region Sjællands økonomi, samtidig med at vi trods den økonomisk vanskelige situation også sikrer en udvikling i form af forbedringer og initiativer, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S) efter budgetaftalen..