Det kæmper jeg for: Alle børn skal ses og høres i vores daginstitutioner

DEBAT: Der skal indføres minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Det mener Pia Olsen Dyhr fra Socialistisk Folkeparti, der vil kæmpe for at tryghed, omsorg og udvikling bliver en selvfølge.

Af Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti, valgt ind i Københavns Storkreds.

Kender du det der med at komme hen i vuggestuen eller børnehaven om morgenen og sige farvel på en stue, hvor én voksen er alene med rigtig mange børn?

Man går derfra med en lille tvivl i baghovedet. Kommer der mon en voksen mere på stuen om lidt?

Måske.

Jeg ved, at de voksne i institutionerne gør alt, hvad de kan - og lidt til - for at være der for alle børnene. Men alligevel kan de ikke altid følge med. Regnestykket går simpelthen ikke op. Der er grænser for, hvor mange børn en voksen kan tage sig af ad gangen.

Det kæmper jeg for

TV 2 Lorry har spurgt samtlige politikere, der er valgt ind i Hovedstadsområdet, hvad de vil kæmpe for i deres område de næste fire år. Bliv klogere på dine politikere her.

Tid til krammere og det enkelte barn

Derfor vil SF have minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Alle børn skal have den tryghed og omsorg, de har behov for.

Forældrene skal kunne aflevere med ro i maven og tage på arbejde uden tvivl i baghovedet. De voksne i institutionerne skal kunne gå glade hjem fra arbejde, fordi de både havde tid til krammere, leg og til at se det enkelte barn.

Og det vigtigste er selvfølgelig børnene, som skal støttes af nærværende voksne med tid til både leg, omsorg og udvikling.

Det kræver, at vi får sat en klar grænse.

Der skal ikke være flere end tre børn per voksen i vuggestuerne og seks i børnehaverne.

Det lyder meget simpelt, og det er det også. Men det bliver ikke nemt, og det kommer ikke til at ske ved et fingerknips.

Fælles politisk ansvar

Vi skal have de andre partier med hele vejen, og så skal vi sammen sikre, at der bliver uddannet og ansat langt flere pædagoger. Det er helt afgørende for, at vi kan nå i mål.

Vi kommer til at tage et skridt ad gangen, men vi skal i gang med det samme, og vi skal i mål.

Jeg og SF kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for at sikre at tryghed og omsorg bliver en selvfølge i daginstitutionerne.

For forældrenes, personalets og frem for alt børnenes skyld.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik