Albertslund underskriver historisk klimaaftale

Albertslund Kommune har underskrevet en aftale med Dansk Naturfredningsforening. Kommunen vil nu leve op til alle foreningens seks mål.

I naturområdet Kongsholmparken i Albertslund ligger der i dag en ny kunstig sø.

Når det regner meget, opsamler søen de store mængder vand. Og når det er tørvejr, er der mindre vand i søen. På den måde fungerer den som opsamlingssted for det vand, der kommer. Et eksempel på en af de nye løsninger for klimatilpasning i Albertslund Kommune.

Og samtidig et eksempel på en af de ting, der skal til, nu hvor Albertslund Kommune, som den første i landet, har underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at leve op til alle foreningens seks mål. 

Klimakommune Plus

Med den aftale der nu ligger på bordet, forpligter kommunen sig til at opfylde alle de seks kriterier, der gør en kommune til det, der hedder en "Klimakommune Plus".  

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen er begejstret for, at Albertslund viser vejen.

quote Det er med til at sende et stærkt signal. Det viser, hvor langt en kommune er i stand til at nå, hvis man sætter sig et seriøst mål og tager klimaudfordringen alvorligt. 

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident, Danmarks Naturfredningsforening 

- Det er med til at sende et stærkt signal. Det viser, hvor langt en kommune er i stand til at nå, hvis man sætter sig et seriøst mål og tager klimaudfordringen alvorligt. 

Klimakommuner var Naturfredningsforeningens initiativ 

Det var Danmarks Naturfredningsforening, som i sin tid startede initiativt med klimakommuner.

Som det er i dag, er i alt 70 af landets 98 kommuner nu klimakommuner. Det betyder, at kommunerne tilsammen har sparet godt 305.500 ton CO2. 

Albertslund skiller sig ud

Der er i forvejen en række af de såkaldte "klima-plus-kommuner" i landet. Men Albertslund skiller sig altså ud, fordi kommunen er den første, som opfylder alle seks kriterier.

Dermed forpligter kommunen på Vestegnen sig til at tage initiativer indenfor renovering af energi, klimatilpasning, indkøb, økologi, fossilfri investeringer og kommunen skal leve op til den international kommunale klimaftale.

Normalt skal en "klima-plus-kommune" kun leve op til et krav om, at man har initiativer på to af de seks områder. 

Snuden i sporet

Borgmester i Albertslund, Steen Christiansen, er klar til at tage fat på de nye miljøudfodringer.

- Danmarks Naturfredningsforenings "Klimakommune Plus" er med til at sørge for, at vi holder snuden i sporet. Det hjælper os til at holde fast i det høje ambitionsniveau. 

Albertslund Kommune har blandt andet fokus på økologi, når kommunen køber fødevarer. Sidste år var det 80 procent af maden fra kommunens køkkener, som var økologisk.

Og der er altså nu også anlagt nye våde enge i Kongsholmsparken. Som betyder, at Albertslund er med til at mindske CO2 i atmosfæren.

For netop de våde enge optager CO2.

KLIMAKOMMUNE PLUS

  • En Klimakommune er en kommune, der har skrevet under på en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om årligt at reducere kommunens CO2-udledning med minimum 2 %. Den gælder for kommunen som virksomhed.
  • For at blive "Klimakommune Plus" skal kommunen have initiativer indenfor mindst to af de her seks områder: Energirenovering, klimatilpasning, indkøb, økologi, fossilfri investeringer og man skal leve op til international kommunal klimaftale.
  • Siden initiativet med klimakommunerne begyndte,  har kommunerne samlet sparet 305.500 ton CO2.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik