Alarmerende få til at passe ældre

Om bare få år vil Danmark stå med en alarmerende mangel på arbejdskraft på ældreområdet. Ifølge en dugfrisk opgørelse fra fagforbundet FOA bliver der frem til 2019 brug for over 67.000 nye medarbejdere til at tage sig af den voksende gruppe af ældre, hvis fremtidens gamle skal have den samme service, som tilbydes i dag, skriver Berlingske Tidende.

Selv om der for øjeblikket er fuld beskæftigelse som følge af finanskrisen, står landets kommuner og regioner over for at skulle hyre nyt pleje- og omsorgspersonale i et omfang, som svarer til 55 pct. af den eksisterende arbejdsstyrke. Baggrunden er, at 38.000 social- og sundhedsassistenter er på vej på pension. Samtidig vil et stigende antal danskere over 65 år have behov for mere pleje, der svarer til 29.000 nye ansatte.
I øjeblikket uddannes der kun nye social- og sundhedsassistenter i en takt, der ifølge FOA vil dække 87 pct. af fremtidens behov. Og med udsigt til voksende konkurrence på arbejdsmarkedet og et faldende antal erhvervsaktive er forbundsformand Dennis Kristensen dybt bekymret:
»Vi står over for en megaudfordring, som jeg har svært ved at se, hvordan vi løser. Vi kan komme et stykke ved at anvende robotter og ny teknologi i ældresektoren, men jeg tror ikke, vi kommer uden om at skulle importere udenlandsk arbejdskraft,« siger Dennis Kristense


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik